Michigan’daki 109 bin kişilik hazırlık maçı ABD tarihine geçti

Michigan’daki 109 bin kişilik hazırlık maçı ABD tarihine geçti

Amerika Birleşik Devletleri, tarihi bir futbol karşılaşmasına tanıklık etti. Uluslararası Şampiyonlar Kupası’nda karşılaşan Manchester United ve Real Madrid, maça ev sahipliği yapan Michigan Stadı’na tam 109 bin futbolseveri çekmeyi başardılar.

İki futbol devinin nefes kesen karşılaşmasında gülen taraf 3-1’lik skorla Manchester United oldu. Kırmızılara galibiyeti getiren goller, Ashley Young, Wayne Rooney ve Kagawa’dan gelirken, Eflatun-Beyazlıların tek sayısını penaltıdan Gareth Bale kaydetti.

109 bin kişinin takip ettiği bu maç aynı zamanda ABD’de en fazla seyirci tarafından izlenen futbol maçı oldu. Önceki rekor, Los Angeles’taki 1984 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda 101 bin 799 seyircinin izlediği, Fransa’nın Brezilya’yı 2-0 yendiği final maçına aitti. Ayrıca Real Madrid’e yakınlığı ile bilinen Marca gazetesinin ‘kırmızı’ ağırlıklı tribün görüntüsünü beyaza çevirmesi sosyal medyada alaya neden oldu. Marca’nın bu müdahalesi hızlı bir şekilde sosyal medyada yayılırken haberde kullanılan fotoğraf daha sonra değiştirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.