Günün sonunda filede nihayet güldük, potada üzüldük

Günün sonunda filede nihayet güldük, potada üzüldük

Londra’da devam eden 2012 Yaz Olimpiyatları Oyunları’na katılan A Milli Bayan Voleybol Takımı’mız, üçüncü maçında Sırbistan’la karşılaştı. Rakibini 3-0 mağlup ederek ilk galibiyetine ulaşan Filenin Sultanları, bugün Güney Kore ile karşılaşacak. Diğer yandan A Milli Kadın Basketbol Takımı’mız A Grubu üçüncü maçında ABD’ye 89-58 yenilerek, gruptaki ilk mağlubiyetini aldı.

Londra Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden Türkiye, Sırbistan’ı 3-0 mağlup etti. Filenin Sultanları bu galibiyetle birlikte A Grubu’ndan çıkma adına önemli bir adım attı. Milli Takım’ımız, dördüncü müsabakasını bugün Güney Kore ile sabah 9:45’te oynayacak.

Earls Court Spor Salonu’ndaki maça Türkiye iyi başladı. Bahar ve Gözde’nin etkili performansına rağmen setin ilk teknik molasını 8-6 geride tamamlayan Sultanlar, manşet problemi yaşayan rakibinin bu zaafından iyi yararlanarak ilk seti 25-20 kazandı.

İkinci sette oyundan düşen Sırbistan karşısında zorlanmayan ve her bölgeden hücumlarla sayı toplayan Milliler, yaptığı savunmayla da rakibine sayı şansı tanımadı. Setin ilk teknik molasını 8-5 önde geçen Ay-Yıldızlılar, ikinci teknik molaya kadar rakibine sadece bir sayı verdi. 16-6’lık farklı bir skora ulaşan ve sette rahat bir tempo yakalayan Türkiye, seti 25-12 kazandı.

Üçüncü setin başında oyundan düşen Filenin Sultanları, ilk teknik molayı 8-6 geride tamamladı. Manşet problemi ve hücumlarda konsantrasyon sorunu yaşayan Sultanlar, setin ortasında Bahar ile ortadan, Gözde’yle kenardan sayılar buldu. İkinci teknik molayı 16-14 önde kapatan Türkiye, setin son bölümünde Polen’in katkısıyla rakibine yeniden üstünlük sağladı. Oyun disiplininden kopan Sırbistan karşısında temposunu düşürmeyen Filenin Sultanları, setten 25-21, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

ABD’DEN FARK YEDİK

Olimpiyat’ın en iddialı takımı olan Amerika Birleşik Devletleri ile karşılaşan Bayan Başketbol (A) Milli Takımı’mız sahadan farklı yeniliği ile ayrıldı. Karşılaşmaya iyi başlayan milli takım, agresif savunma yapıp rakibine kolay sayı şansı vermezken, dış atışlardan bulduğu basketlerle 4. dakikayı 10-6 önde geçti.

ABD, bir anda 5 oyuncu birden değiştirip baskılı savunma yapınca, milliler 4 dakika boyunca sayı bulamadı. ”Potanın Perileri”, ikinci yarıya kötü başladı. Milliler, 4 dakika boyunca sayı bulamazken, 14. dakika 25-18 ABD’nin üstünlüğüyle geçildi. Bird’ün üst üste bulduğu 3 sayılık basketlere engel olamayan ay-yıldızlılar, 16. dakikada 13 sayı (33-20) geriye düştü. Milliler, Tuğba’nın sayılarıyla aranın açılmasına engel olmaya çalıştıysa da ABD, ilk yarıyı 15 sayı farkla 41-26 önde tamamladı.

Üçüncü periyota etkili başlayan Türkiye, sert savunmayla rakibini durdurup, Birsel ile sayılar buldu ve 11-2’lik seriyle 25. dakikada farkı 6 sayıya (43-37) indirdi. Ancak ABD yeniden 5 oyuncu birden değiştirip, oyundaki üstünlüğü ele geçirdi ve 3. periyot sonunda farkı 16 sayıya çıkardı: 63-47.

Son periyotta oyun disiplininden kopan ”Potanın Perileri” sahadan 31 sayı farkla 89-58 yenik ayrıldı.

OLİMPİYATLARDA ÇİN’İN MADALYA BİRİNCİLİĞİ DEVAM EDİYOR

Londra 2012 Yaz Olimpiyatları Oyunları’nda ülkelerin madalya sıralamasında Çin’in üstünlüğü devam ediyor. İkinci Amerika üçüncü ise Japonya’nın geldiği madalya sıralamasında Almanlar ilk defa 4. sıraya yükseldi. Olimpiyatlar da madalya sayısı ve ilk 6 ülke şöyle;

1: Çin; 17 altın, 9 gümüş ve 4 bronz
2: Amerika; 12 altın, 8 gümüş ve 9 bronz
3: Japonya; 2 altın, 4 gümüş ile 11 bronz
4: Almanya; 3 altın, 8 gümüş ve 2 bronz
5: Fransa; 5 altın, 3 gümüş ile 5 bronz
6: Güney Kore; 6 altın, 2 gümüş ve 4 bronz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.