Golden State Warriors, Oklahoma’yı farklı geçti

Golden State Warriors, Oklahoma’yı farklı geçti

NBA Batı Konferansı final serisinin ikinci maçında Golden State Warriors, Oklahoma City Thunder’ı büyük farkla geçti. Oakland Oracle Arena’da oynanan maçı Warriors 118-91 kazandı.

Golden State’in önde başladığı maç, ikinci çeyreğin sonuna kadar büyük çekişmeye sahne oldu. Warriors, bu süre zarfında maçı önde götürse de farkı iki haneli sayılara çıkaramadı. Oklahoma, Kevin Durant’in etkili oyunuyla ikinci çeyreğin bitimine yaklaşık iki dakika kala beraberliği yakaladı. Bu dakikadan sonra sahneye çıkan Andre Iguadola, arka arkaya bulduğu 7 sayıyla kısa sürede Warriors’ı tekrar öne geçirdi. Böylece Golden State Warriors, en önemli kozu Stephen Curry’nin sayı bulamadığı ikinci çeyreği önde tamamlamayı başardı.

Ev sahibi ekip, üçüncü çeyrekte Curry’nin toparlanmasıyla farkı açtı. Curry, bu çeyrekte iki dakika içinde arka arkaya 15 sayı bularak takımını rahatlattı.

Son çeyrekte açılan fark sonrası yıldız oyuncularını saha kenarına alan Oklahoma City Thunder koçu Billy Donovan, maçı yedek oyuncularla tamamladı. Russell Westbrook’un formsuzluğu ve kenardan gelen oyuncuların etkisiz oyunu, Oklahoma’nın maça tutunmasını engelleyince Golden State Warriors sahadan galip ayrılan takım oldu.

Sahanın en skorer ismi 29 sayıyla Kevin Durant olurken Stephen Curry onu 28 sayıyla takip etti. İlk maçta başarılı performansıyla Oklahoma’ya galibiyeti getiren Russell Westbrook bu maçı 16 sayıyla tamamladı. Golden State Warriors’ın etkili oyun kurucusu Klay Thompson da Russell Westbrook gibi bu maçta istediğini bulamayan oyunculardan oldu. Thompson, maç boyunca rakip potaya sadece 15 sayı gönderebildi. Temsilcimiz Enes Kanter ise 15 dakika sahada kaldığı maçı 6 sayıyla tamamladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.