Golden State pes etmedi, şampiyonu son maç belirleyecek

Golden State pes etmedi, şampiyonu son maç belirleyecek

Oklahoma Chesapeake Arena’da oynanan Golden State Warriors-Oklahoma City Thunder maçı nefes kesti.

Baştan sonra büyük bir çekişmeye sahne olan maçı, konuk ekip Golden State Warriors 108-101 kazandı. Golden State, bu skorla seride 3-3 beraberliği sağlayarak Batı Konferansı Şampiyonluğu yolundaki ümitlerini son maça taşıdı.

ÜÇ SAYI PERFORMANSI GOLDEN STATE’E MAÇI GETİRDİ

Oklahoma City Thunder, kazanması halinde kendi evinde şampiyonluğunu ilan edecekti. Maç başında üstünlüğü sağlayan ev sahibi ekip, üçlük çizgisinin dışında etkili olamayınca farkı bir türlü açamadı. Golden State Warriors ise oyun kurucusu Klay Thompson’ın müthiş üç sayı performansıyla maç boyunca Oklahoma’nın peşinden ayrılmadı. Thompson’ın sayılarıyla farkın sürekli tek haneli sayılarda kalmasını sağlayan Warriors, Oklahoma’nın yıldızları Kevin Durant ve Russell Westbrook’u iyi savunmayla durdurmayı başardı. Pota altında üstünlüğü rakibine bırakmayan Oklahoma ise boyalı alanda bulduğu sayılarla maçı son dakikaya kadar önde götürdü.

OKLAHOMA MAÇI SON DAKİKADA VERDİ

Müthiş bir mücadeleye sahne olan maçın sonlarında Batı Konferansı Şampiyonluğu’na çok yaklaşan Oklahoma City Thunder, soğukkanlılığını koruyamayınca Golden State Warriors Klay Thompson ve Stephen Curry’nin sayılarıyla öne geçti. Oklahoma, bu sayılara Kevin Durant ve Russell Westbrook’la karşılık vermeye çalışsa da son saniyelerde üst üste basit top kayıplarıyla kendi evinde şampiyonluğunu ilan etme şansını kaçırdı.

THOMPSON 3 SAYI REKORU KIRDI

Üç sayı performansıyla maça damga vuran Klay Thompson, bir de rekor kırdı. Thompson, bulduğu 11 üçlükle NBA tarihinde bir play-off maçında en fazla üç sayıyı bulan oyuncu oldu. Thompson 18’de 11 üç sayı isabetiyle oynadı. Buna karşılık Oklahoma ekibi, takım olarak maç boyunca 21 üç sayılık atış denemesinden sadece 3’ünde sayı bulabildi. Golden State Warriors’ın yüzde 47’lik üç sayı isabet yüzdesine karşılık, Oklahoma’nın sadece yüzde 13’te kalması, maçın sonucunu belirleyen en etkili faktör oldu.

Golden State’in başarılı oyun kurucusu maçı Klay Thompson maçı 41 sayıyla tamamlarken ilk çeyrekte sayı bulamayan Stephen Curry maçın geri kalanında 31 sayı buldu.

Oklahoma’da ise en skorer oyuncu 29 sayıyla Kevin Durant olurken, Russell Westbook takım arkadaşını 28 sayıyla takip etti.

Temsilcimiz Enes Kanter ise 11 dakikasında parkeye çıktığı maçı 8 sayıyla tamamladı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.