Futbol dünyasında deprem

Futbol dünyasında deprem

FIFA Etik Kurulu geçen hafta savunmalarını aldığı Sepp Blatter ve Michel Platini hakkındaki kararını verdi.

Her iki futbol adamı da haklarında iddia edilen 2 milyon İsviçre Frankı para transferi konusunda belge gösteremediklerinden dolayı tüm futbol aktivitelerinden 8 yıl süresince men edildiler.

Bir tarafta hayatının 40 yılını FIFA’da geçirmiş ve son 17 yıldır dünya futbolunun zirvesinde bulunan İsviçreli Blatter, diğer tarafta üç kez Ballon D’or kazanma başarısı göstermiş Fransız futbol efsanesi Michel Platini. Her ikisinin de bugün hayatlarının en kara günü olarak futbol tarihine geçmiş durumda.

Geçen yıl patlak veren FIFA yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası birbiri ardına gelen iddialar ve şüpheler bu iki ismi kamuoyunun merkezine taşıdı. Haklarında ortaya çıkan iddialara rağmen FIFA başkanlığına aday olay Blatter ve Platini’ye FIFA’nın iç hukuk mekanizması devreye girerek ortaya atılan iddialara cevap vermeleri istendi.

Her ikisi de iddia edilen 2 milyon İsviçre Frank’ını doğrularken Blatter bunu 2002 yılında kendisine verilen danışmanlık hizmetinin Platini’ye yapılan ödemesi olarak açıkladı. Fakat bu hizmetin 2011 yılında FIFA başkanlık seçimlerinden önce ödendiğine mantıklı bir açıklama getiremedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.