Formula 1’de şampiyon Lewis Hamilton

Formula 1’de şampiyon Lewis Hamilton

Formula 1’de sezonun on altıncı yarışı olan ABD Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton ilk sırada yer alarak, dünya şampiyonluğunu ilan etti.

Son üç yarış kala puan farkını 76’ya çıkarak Lewis Hamilton, kariyerinin üçüncü şampiyonluğuna ulaştı. ABD’de Mercedes AMG Petronas’ın bir diğer pilotu Nico Rosberg de ikinciliği elde etti.

Formula 1’de sezonun 16. yarışı ABD Grand Prix’inde sezonun markalar şampiyonu Mercedes AMG Petronas, Lewis Hamilton ile yarışı ilk sırada tamamladı. Lewis Hamilton, damalı bayrağı ilk sırada geçerek kariyerinin üçüncü dünya şampiyonluğunu da ilan etmiş oldu. Mercedes AMG Petronas’ın Alman pilotu Nico Rosberg de takım arkadaşının hemen ardından yarışı ikinci sırada tamamladı. Geçtiğimiz hafta markalar şampiyonluğunu garantileyen Mercedes AMG Petronas’ın ardından Lewis Hamilton da pilotlar sıralamasındaki şampiyonluğunu elde etti. Ayrıca Lewis Hamilton, bu sezonki 10. yarış galibiyetini de almış oldu.

ABD Grand Prix’i ile birlikte bu sezon 16 yarışta dokuz dubleye imza atan Mercedes AMG Petronas, takımlar sıralamasında şampiyonluğunu geçen hafta ilan etmişti. ABD Grand Prix’inde 43 puan elde eden Mercedes AMG Petronas, zirvede 574 puanla yer alırken en yakın rakibiyle arasındaki puan farkı 200’e çıkardı.

DÜNYA ŞAMPİYONU LEWIS HAMILTON

Austin’de damalı bayrağı ilk sırada gören Lewis Hamilton, aldığı 25 puan ile 327 puana ulaşarak pilotlar sıralamasında ilk sırayı garantiledi ve üç yarış kala şampiyon oldu. Lewis Hamilton, üçüncü şampiyonluğunu elde ederek Niki Lauda, Ayrton Senna ve Jackie Stewart gibi F1 efsaneleriyle aynı şampiyonluk sayısına ulaştı. Ayrıca Lewis Hamilton, bu sezonki onuncu galibiyetiyle de kariyerinin 43. galibiyetine uzandı ve Michael Schumacher ve Alain Prost’tan sonra tarihin en fazla yarış kazanan üçüncü ismi oldu.

Takım arkadaşı Nico Rosberg ise bu yarışı 18 puanla kapattı ve 247 puanla genel klasmanda üçüncü sırada yer aldı.

Kariyerinin üçüncü şampiyonluğunu elde eden Lewis Hamilton, yarışla ilgili yaptığı açıklamada, “Britanya Şampiyonası’ndaki ilk yarışlarımı hatırlıyorum, babamla birlikte eve giderken, ‘We are the champions’ şarkısını dinleyerek giderdik. Ne kadar değerli bir aileye sahip olduğumu biliyorum, bana her zaman umut verdiler ve onlar sayesinde asla pes etmedim. Bugünkü yarış inanılmazdı, özellikle son 15 turda herşey olabilirdi. Dördüncülükten liderliğe çıktığım bu turlarda şampiyonluğa yaklaştığımı hissediyordum ama bir ara ikinciliğe geriledim. Bir şeyler yapmalıydım. Nihayetinde yarışı kazandım. Ayrton Senna ile şampiyonluk sayımı eşitledim, benim çocukluktan beri hayalim buydu. Başka kimse ile eşitlemek istemiyorum, bundan sonra ise gidebildiğim yere kadar gideceğim. Takımımız bu sene harika bir sezon daha geçirdi, bizler için kusursuz bir sezon olmaya devam ediyor” dedi.

ABD’de ikinci sırada damalı bayrağı geçen Nico Rosberg ise yaptığı açıklamada, “Öncelike Lewis’i tebrik etmek istiyorum. Bütün sezon oldukça iyiydi ve kazanmayı hak etti. Bugünün koşullarıyla yarış içindeki liderliği kaybetmem benim için can sıkıcıydı. Lewis ile girdiğimiz mücadeleden ikincilikle çıkmaktan da mutluyum. Zira ikinciliği de kaybedebilirdim. Bundan sonra önümüzdeki yarışlardan en iyi sonucu almak için mücadele edeceğim” dedi.

Formula 1 sezonunun 17. yarışı 30 Ekim – 1 Kasım 2015 tarihleri arasında Meksika’da düzenlenecek. 1992 yılında takvimden çıkartılan yarış, 2015 yılı itibariyle tekrar takvime dahil edilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.