FIFA’da 8 saat savunma yapan Blatter umutlu

FIFA’da 8 saat savunma yapan Blatter umutlu

FIFA’daki tüm görevlerinden 5 Ocak tarihine kadar uzaklaştırılan Sepp Blatter, dün 8 saati bulan bir sorgulamadan geçti.

Akşam kendisini bekleyen gazetecilere açıklama yapmadan FIFA merkezinden ayrılan Blatter’ın avukatları, yoğun geçen gün sonunda lehlerinde bir karar beklediklerini açıkladı.

FIFA Etik Kurulu’nun iç adalet yargıçları tarafından yapılan sorgulamada Blatter’ın Dünya Kupası televizyon ihalelerinde bilinçli bir şekilde FIFA’yı zarara uğrattığı ve UEFA Başkanı Michel Platini’ye 2011 yılında ödenen 2 milyon İsviçre Frankı’nın rüşvet verdiğine dair dair iddialara cevap vermesi istendi.

Blatter’ı temsil eden avukatlık firmasından yapılan kısa açıklamada, FIFA Başkan’ının etik kuralları ihlal etmediği ve hakkında verilen hak mahrumiyetinin acilen kaldırılması gerektiği vurgulandı.

PLATINI’NİN YERİNE AVUKATLARI TEMSİL EDECEK

FIFA Etik Kurulu yargıçları bugün de hakkında hak mahrumiyeti kararı verilen UEFA Başkanı Michel Platini’nin savunmasını alacak.

Perşembe günü bir açıklama yapan Fransız futbol adamı FIFA’nın masumiyet karinesini hiçe saydığını iddia etmiş bugün yapılacak görüşmeye katılmayacağını deklare etmişti.

Basın organları Platini’nin avukatlarının FIFA merkezinde bugün savunma yapacağını bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.