FIFA, Rusya’dan Dünya Kupası için şehir sayısını azaltmasını istiyor

FIFA, Rusya’dan Dünya Kupası için şehir sayısını azaltmasını istiyor

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Joseph Blatter, Rusya’dan 2018 Dünya Kupası’nda maçların oynanacağı şehir sayısının 11’den 9 kadar indirilmesini tavsiye etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, FIFA Başkanı Joseph Blatter ve Rusya 2018 Organize Komite Başkanı Aleksey Sorokin geçen hafta sonu Soçi’de bir araya gelmişti. Görüşmede 2018 Dünya Kupası hazırlıkları ile ilgili çalışmalar ele alınmıştı. Bu çerçevede FIFA Başkanı, 2018 Dünya Kupası’nda maçların oynanacağı şehir sayısının azaltılmasını tavsiye ettiği açıklandı. Görüşmede Blatter’in şehir sayısını 11’den 9’a, stadyum sayısını ise 12’den 10’a kadar indirilmesini temenni ettiği belirtildi. FIFA daha öncede benzer bir açıklama yapmıştı.

Konuyu değerlendiren Rusya Spor Bakanı ise şehir sayısının azaltılmasına sıcak bakmıyor. Rus basınına açıklamada bulunan Mutko, “Rusya, Dünya Kupası konseptini değiştirmek istemiyor. Baya bir mesafe kat ettik, şehirleri ve hazırlıklarla ilgili planlamaları yaptık. Şu an 11 şehir var ve bu şekilde hazırlanmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. Ayrıca Mutko, en kısa zamanda maçların oynanacağı tüm şehirleri ziyaret edeceğini ve çalışmaları yerinde inceleyeceğini de açıkladı.

2018 Dünya Kupası’na Moskova, St. Petersburg, Samara, Saransk, Rostov, Soçi, Kazan, Kaliningrad, Volgograd, Nijniy Novgorod ve Yekaterinburg şehirleri ev sahipliği yapacak. Yarı final maçları Moskova ve Petersburg’da final maçı ise yine Moskova’da oynanacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.