FB USA’den ‘Kralex’e veda mesajı

FB USA’den ‘Kralex’e veda mesajı

Fenerbahçe taraftarlarının Türkçe’ye ‘İyi ama bir Alex değil!’ deyimini kazandıracak kadar çok sevdiği Alex De Souza’nın takımından ani bir şekilde ayrılmasına tepkiler sürüyor. Sevilen futbolcunun gönderilmesinin ardından Fenerbahçe USA Derneği başkanı Ömer Ekinci de, başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Cemil Özyurt vasıtasıyla Fenerbahçe’nin ‘10 numara’sı için bir veda mesajı yayınladı:


“Güle Güle Büyük Kaptan!!!


Bir arkadaşım var. Kendisi Diyarbakırlı eşi Urfalı. Queens’te dünyaya gelecek yavrularına isim ararken, babası “’Erkek olursa Alex koyacağım” diyordu.


Belki Türkçe’de x harfi olmadığı için nüfus idaresi ile başı ağrıyacaktı. Eşinin ailesini iknada zorlanacaktı ama o kararlıydı.


İsim koyma meselesi krize dönüşmedi. Hasta Fenerbahçeli arkadaşın bir kızı dünyaya geldi.


Yine hasta Fenerbahçeli çift bir arkadaşım var. Facebook ve Twitter hesaplarında kendi soy isimleri yerine DeSouza’yı tercih etmişlerdi. ”Neden” diye soranlara, ”Sevgimizden” diyorlardı. Bir diğer büyüğümüzün ofisindeki papağanının adı ‘Alex’ti. Sürekli kendisini motive ettiği ve her daim yanında olduğu için olsa gerek.


Alex biz gurbetteki Fenerbahçeliler için bir futbolcudan öte bir değer.


Diyarbakırlı bir babanın evladına ismini koyacak kadar sevdiği, bir diğerinin soy ismini alacak kadar benimsediği biri. Eminim kulübten ayrılma kararı verildiğinde sabaha kadar uyuyamamış, bir akrabasını kaybetmiş kadar üzülmüşlerdir.


Heykelini dikecek kadar çok sevdiğimiz bir futbolcunun bu şekilde ayrılması elbette bizleri derinden yaraladı. Eminim, Fenerbahçe sevgisini kalbinde taşıyan herkes aynı duyguları hissetmiştir. Vefa’nın bir semt olmadığını çok değil daha iki hafta önce Yoğurtçu Parkı’na heykelini dikerek gösteren Fenerbahçe taraftarı, ayrılığın acısını kalbine gömüp ”Olmasaydı Sonumuz Böyle” demekten başka da söz bulamıyor şimdilerde.

Kızgınlığımız, öfkemiz, ayrılış şekli bir gün gelecek unutulacak ve çocuklarımıza, torunlarımıza nasıl bir Efsane’yi izleme şansı yakaladığımızı anlatacağız. Bir maçta attığı 5 golü, Samsun’a attığı röveşatıyı, Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez Türkiye’den bir takım oyuncusunun asist kralı, ilk kez Fenerbahçe’nin yabancı gol kralı olduğunu paylaşacağız. Heykelinin önünde resim çektirip açılışta nasıl göz yaşı döktüğünü hatırlayacağız.


Alex De Souza, biz Fenerbahçe taraftarları için gerçek bir yaşayan efsanedir. Son 8 yıldır kulubün tüm sportif başarılarının altında imzası olan bir oyuncudur. Fenerbahçe sevgimize nasıl kimse laf söyleyemiyorsa Alex’e duyduğumuz sevgiye de kimsenin ipotek koymasına izin vermeyeceğiz. Basında çıkan Alex’i itibarsızlaştırma çabalarına gülüp geçeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki bir Efsane asla kendisini sevenleri mahcup etmez, üzmez.


Fenerbahçe USA Derneği olarak saha içinde ve saha dışındaki örnek davranışı ile herkesin takdirini kazanan Alex de Souza’ya ve ailesine bize yaşatmış olduğu her şey için çok teşekkür ediyoruz.


Her golde locasında sevinçten çılgına dönen, deplasmanlarda bile takımı yanlız bırakmayan Diana yengemize, tüm Fenerbahçelilerin sevgilisi küçük Felipe’ye, İstiklal Marşı okuyarak gönülleri fetheden Antonia ve Maria’ya şimdilik elvada diyoruz.


Başka bir zamanda, başka bir ortamda ve başka bir hayatta görüşmek üzere.”

Write a comment

1 Comment

  1. Firuz ABAY October 4, 05:25

    Tebrikler, bir duygu bu kadar güzel ifade edilebilir ancak…

Only registered users can comment.