Enes ve Westbrook varsa sorun yok

Enes ve Westbrook varsa sorun yok

Geçen yıl NBA’de Play-Off’a kalamayıp destekçilerini üzen Oklahoma City Thunder (OKC), bu sezon iddialı.

OKC, New Orleans Pelicans’ı 110-103 devirdiği karşılaşmada Enes Kanter ile Russell Westbrook ikilisi 67 sayıyla dikkat çekici performans sergiledi. İkiliye All-Star yıldız Kevin Durant da methiyeler dizdi. Pelicans’ta Ömer Aşık, sakatlığı dolayısıyla forma giymedi.

NBA’de sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Oklahoma City Thunder, New Orleans Pelicans’ı 110-103 mağlup ederek 7. galibiyetine ulaştı. Milli basketbolcumuz Enes Kanter ile Russell Westbrook ikilisi toplam 67 sayı attı.

Westbrook 43 sayı, 9 ribaunt, 8 asistle triple double’ı (üç alanda çift haneli istatistik) kıl payı kaçırdı. Kenardan oyuna gelen Enes ise 31 dakika süre aldı. 24 sayısının yanına 14 ribaunt ekleyip double-double yaptı. İki yıldız, Kevin Durant’ın yokluğunda dümene geçip OKC’yi sırtladı.

Karşılaşmanın ardından mutlu olduğu gözlenen Enes Kanter, arkadaşlarıyla enerjilerini sahaya yansıtmaları gerektiğini konuştuklarını ve planlarının tuttuğunu söyledi.

Büyük bir mücadele ortaya koyduklarını vurgulayan 23 yaşındaki pivot, “Ekibe katkı sağladığım için mutluyum. Double-double yapmam mühim değil. Her zaman hazırım. Ribauntlar, hücum ve savunmada bütün toplara dokunmak istiyorum” ifadesini kullandı.

Enes, Westbrook’u, ‘İnanılmaz’ olarak tanımladı.

All-Star Kevin Durant ise takım arkadaşlarına methiyeler dizdi. Durant, sezon öncesi “Enes kardeşimle bu yıl birçok başarılar kazanacağız” sözüyle temsilcimize güvenini dile getirmişti.

27 yaşındaki yeteneğin hedefinde ise bu kez Russell Westbrook vardı. Westbrook’un istatistiklerini video oyununa benzeten Durant, “Sizi şaşırtıyor olabilir. Ama ben buna 8 senedir şahidim” dedi.

Rakamlar da bunu doğrular nitelikte. OKC’nin hücum gücüne yüzde 46’lık katkıda bulunan ABD’li oyun kurucu, son 46 randevuda 12. kez triple-double’a ulaşıp kalitesini gösterdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.