Enes Kanter’e yılda 15 milyon dolarlık teklif

Enes Kanter’e yılda 15 milyon dolarlık teklif

Enes Kanter, NBA’de sergilediği başarılı performansla transfer döneminin en gözde isimlerinden birisi oldu.

A Millî Basketbol Takımı’mızın EuroBasket 2015 aday kadrosuna dahil edilmeyen 23 yaşındaki temsilcimizin, Oklahoma City Thunder’la yıllık 15 milyon dolarlık kontrata imza atması bekleniyor. 2.11’lik dev pivot öneriyi kabul ederse Türk spor tarihinin en fazla para kazanan oyuncusu olacak.

EuroBasket 2015’te A Millî Basketbol Takımı’mızın aday kadrosuna alınmayan Enes Kanter, NBA’de transferin gözdesi oldu.

Ay-Yıldızlıların Başantrenörü Ergin Ataman’ın geçtiğimiz hafta açıkladığı 20 kişilik listede Enes’in bulunmaması tartışmaları beraberinde getirmişti. Kadroda çağrılmamasını, “İnandığım değerler ve siyasi görüşüm” şeklinde açıklayan millî yıldızımız, ABD’de el üstünde tutuluyor.

NBA’de 1 Temmuz itibarıyla başlayan transfer dönemi Enes Kanter açısından hareketli geçecek.

Sezona Utah Jazz’da başlayan, ardından Oklahoma City Thunder’a geçen 23 yaşındaki pivot, buradaki performansıyla adından sıkça söz ettirmişti. Oklahoma’nın play-off vizesine ulaşamamasına karşın Enes sezonu 18,7 sayı, 11 ribaunt ve 1,1 asist ortalamalarıyla tamamlamıştı.

Kevin Durant’ın yokluğunda süperstar Russell Westbrook ile liderliğe soyunan Enes etkili formuyla birçok ekibi iştahlandırdı.

Her fırsatta kariyerini şampiyonluğa oynayan bir kulüpte sürdürmek istediğini dile getiren yetenekli basketbolcuya, Oklahoma City Thunder yıllık 15 milyon dolar teklif etti.

1992 doğumlu genç kabiliyetin liderlik vasfının ağır basması taliplilerin artmasını sağladı. Oklahoma ile sınırlı serbest kontratı olan 2.11’lik dev isimle Dallas Mavericks ve Milwaukee Bucks de ilgileniyor.

Oklahoma yönetiminin Westbrook, Durant ve Ibaka gibi Enes’i de vazgeçilmezlerden yapmak için şartları sonuna kadar zorlayacağı ifade ediliyor.

Son dönemdeki formuyla NBA’in en etkili 4-5 uzunundan biri kabul edilen Enes, Oklahoma’nın yıllık 15 milyon dolarlık kontrat önerisini kabul ederse Türk spor tarihinin de bir yılda en fazla para kazanan oyuncusu unvanını alacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.