Enes Kanter NBA All-Star oylamasında ilk 10’da

Enes Kanter NBA All-Star oylamasında ilk 10’da

NBA’de, 2016 All-Star oylamasının ikinci tur sonuçları açıklandı. Millî gururumuz Enes Kanter, 183 bin 468 oyla Batı Konferansı ön alanındaki basketbolcular arasında 10. sırada yer aldı.

Sezon başında Oklahoma City Thunder’la 4 yıllığına 70 milyon dolarlık sözleşme imzalayan ve en çok kazanan Türk sporcu unvanına erişen 23 yaşındaki genç pivot, LaMarcus Aldridge (124.404), Dwight Howard (120.424) ve Dirk Nowitzki (99.681) gibi yıldızları geride bıraktı. Bu yıl emekliye ayrılacağını açıklayan Los Angeles Lakerslı Kobe Bryant, rekor oyla (719.235) zirvede.

Türkiye’den bu kadar destek gelmesinin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Kanter, “All-Star’da ilk 10’a girmem Amerikalıları ve özellikle bizim takımı şaşırttı. Her zaman milyonlarca insanın dualarını, binlerce kilometre öteden arkamda hissedebiliyorum.” dedi. 65. kez düzenlenecek olan şölende, Doğu ve Batı ekipleri, 14 Şubat 2016 günü Kanada temsilcisi Toronto Raptors’ın sahası Air Canada Centre’de karşılaşacak. En yüksek oyu toplayanlar, kendi konferanslarının ilk beşinde sahaya çıkacak. Diğer 14 All-Star oyuncusu koçlar tarafından seçilecek. Basketbolseverler, ülkemizi NBA‘de temsil eden Enes Kanter, Ersan İlyasova ve Ömer Aşık’a destek vermek için 18 Ocak’a kadar http://vote.nba.com/ adresini kullanabilecek.

ENES’İ, MİLLİ TAKIMDA GÖRMEK İSTİYORUM

Enes Kanter gibi bir oyuncunun NBA’de olması son derece gurur verici bir olay. Oynadığı basketbol ile Türk basketbolunun önemli bir ismi oldu. All-Star oylamasında kendisine başarılar diliyoruz. Ancak Enes’in sadece ABD’de değil Türk Milli Takımı’nda da olmasını çok istiyorum. Umarım sorunlar en kısa zamanda çözülür. Ercüment Sunter (Antrenör)all star

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.