Empire State’e tırmanma yarışmasına katılan ilk Türk 7. oldu

Empire State’e tırmanma yarışmasına katılan ilk Türk 7. oldu

Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonu Türk sporcu Ahmet Arslan, New York’ ta bulunan Empire State Binasında düzenlenen Merdiven Tırmanma yarışmasında 7. oldu. New York Koşucular Kulübü tarafından bu yıl 35’incisi düzenlenen tırmanma yarışmasına Türkiye adına ilk defa katılan Ahmet Arslan (25), 650 koşucudan 7. olmayı başardı. Binanın zemin katından başlayıp 86. kata kadar toplam bin 576 basamağı en kısa sürede çıkmak için yarışan sporculardan Thomas Dold (27), 10 dakika 28 saniye ile birinci oldu. Alman sporcu geçen yıl da birinciliği kimseye kaptırmamıştı.

Dağ koşusunda 5 Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra Dünya 2. ve 3.’lüğü olduğunu belirten sporcu Arslan, merdivenleri tırmanmanın çok farklı bir deneyim olduğunu söyledi. Dağlarda sınır tanımadığını ama merdivenleri tırmanmanın çok farklı olduğunu belirten genç sporcu Arslan “Aslında uzun zamandır bu yarış için hazırlanıyordum. Bundan önce birçok şampiyonluğum vardı. Ama bugün merdivenleri tırmanmak kolay olmadı. Daha önce bu tarz bir yarışmaya girmemiştim. Bu benim için çok iyi bir tecrübe oldu. Bu yılki yarıştan iyi bir ders çıkarıp gelecek yıl birincilik için yarışacağım. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim.” şeklinde duygularını dile getirdi. 

Birçok ülkenin yakından takip etiği yarışmaya Amerika’nın 26 eyaletinden ve dünyanın 25 farklı ülkesinden toplam 650 koşucu katıldı.

Bayanlar kategorisinde ise 12 dakika 39 saniye ile Yeni Zelandalı sporcu Melissa Moon birinci oldu. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.