Durant transferi için 6 takım sıraya girdi

Durant transferi için 6 takım sıraya girdi

Oklahoma City Thunder’la sözleşmesi bu yıl sona eren yıldız oyuncu Kevin Durant’in transferinde rekabet kızışıyor. Durant, transfer görüşmeleri için 6 ayrı takımla masaya oturacak.

Daha önce Oklahoma City Thunder, Golden State Warriors ve San Antonio Spurs’la görüşeceği açıklanan Durant’in ek olarak Los Angeles Clippers, Miami Heat ve Boston Celtics yetkilileriyle de bir araya geleceği belirtildi.

NBA kurallarına göre resmi görüşmelerin başlama tarihi 1 Temmuz’a kadar takımların ya da oyuncuların transferle ilgili herhangi bir açıklama yapması yasak. Bu nedenle Durant’in bu takımlardan hangisine daha yakın olduğu net olarak bilinmiyor.

NBA analistlerine göre Durant transferinde en şanslı ekip yıldız oyuncunun şu anki takımı Oklahoma City Thunder. Bu yıl Thunder’la konferans şampiyonluğuna çok yaklaşan Durant’in, takımıyla oyuncu opsiyonlu 1+1 yıllık sözleşme imzalaması en güçlü ihtimaller arasında. NBA kariyerine başladığı takımda bir şampiyonluk yaşamak istediği bilinen yıldız oyuncu, önümüzdeki yıl da bu hayali gerçekleştirememesi durumunda kontratındaki opsiyonu kullanıp 2017 yazında serbest kalabilir.

Geçtiğimiz yılın şampiyonu Golden State Warriors da yıldız oyuncunun peşindeki takımlardan biri. Bu yıl tarihi bir başarıya imza atarak normal sezonu 73 galibiyetle tamamlayan Warriors, bu başarısını play-offlara taşıyamamıştı. Finallerde zorlanmadan üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaşması beklenen Oakland ekibi, Oklahoma City Thunder karşısında zorlu bir serinin ardından Batı Konferansı Şampiyonluğu’na uzansa da finalde Cleveland Cavaliers karşısında tarihi bir yenilgi almaktan kurtulamamıştı. Seride 3-1 öne geçen Warriors, arka arkaya 3 maçı kaybederek şampiyonluğu rakibine kaptırınca normal sezonda ‘tarihin en iyi takımı’ olup olmadığı tartışılan Warriors, takımdaki ‘eksik parça’yı doldurma arayışına girişti. Durant, Oakland ekibinde bu açığı kapatabilecek en önemli aday.

NBA’in en başarılı koçlarından Gregg Popovich’in takımı San Antonio Spurs da Durant’e talip ekiplerden. Bu yıl konferans yarı finalinde Oklahoma City Thunder’a elenen Spurs, oynadığı başarılı basketbolla Batı Konferansı’nın en iyi takımlarından biri olarak gösteriliyor. Durant, San Antonio’yu seçerse Kawhi Leonard ve DeMarcus Aldridge’le Popovich’in Spurs’ünü şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri yapacak.

Bir basketbol efsanesi Pat Riley önderliğinde son 11 yılda 3 NBA şampiyonluğu kazanan Miami Heat de Durant’in masaya oturacağı takımlardan biri. Yıldız oyuncu, Doğu Yakası’na transfer olmaya karar verirse tercih etmesi beklenen en güçlü takım Miami Heat. Durant, tecrübeli oyuncu Dwayne Wade ile birlikte, Batı’ya kıyasla rekabetin daha az olduğu Doğu Konferansı’nda finale rahatlıkla ulaşacağına ikna olursa, yıldız basketbolcuyu önümüzdeki yıl Miami formasıyla görebiliriz.

Durant’i renklerine bağlamaya aday diğer ekipler Boston Celtics ve Los Angeles Clippers’ın ise bu transferde yukarıdaki takımlara göre daha az şansı bulunuyor.

Fotoğraf: GAMEFACE-PHOTOS

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.