Dünya futbol efsanesi hayatını kaybetti

Dünya futbol efsanesi hayatını kaybetti

Dünya futbolunun efsane isimlerinden Johan Cruyff, kasnere yenik düştü. Hollandalı yıldız, Barcelona’da tedavi gören Cruyff, bu sabah yaşama gözlerini yumduğu açıklandı.

2015 yılının Ekim ayında kanser olduğunu öğrenen Hollandalı efsane, “”İlk testlerin sonucu pozitif çıktı. Henüz bitmeyen bir maçın ilk yarısını 2-0 önde tamamlamış gibiyim” demişti.

Cruyff, Ajax ve Barcelona formalarıyla 1960’lı ve 1970’li yıllara damgasını vurmuştu. Tarihteki en iyi futbolculardan biri olarak gösterilen Hollandalı efsane, ‘total futbol’ akımının en önemli temsilcisi olarak biliniyor.

Cruyff, 1978’de Arjantin’de düzenlenen Dünya Kupası’nda oynamayı, ülkedeki askeri darbede kaybedilen ya da öldürülen kişilerin annelerinin başlattığı “Plaza de Mayo Anneleri” eylemlerine destek olmak için reddetmişti.

JOHAN CRUYFF KİMDİR?

1947 yılında doğdu. Futbola Ajax’ta başladı. Bu takımda 6 lig, 2 kupa ve 3 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşadı. 1973’te Barcelona’ya, 1978’de Los Angeles Aztecs’e transfer olduktan sonra ülkesine döndü.

2 kez Avrupa’da “yılın futbolcusu” seçildi (1973-74). 1974 Dünya Kupası’nda takımının kaptanlığını yaptı. 51 kez milli olan Cruff, futbolu bıraktıktan sonra teknik adam olarak Barcelona’da görev aldı.  Aktif futbol yaşantısı sırasında, sarı saçları ve çalımları nedeniyle “Sarı Fare” lakabıyla bilinirdi.

KAYNAK: T24

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.