Copa America’nın ilk finalisti Arjantin

Copa America’nın ilk finalisti Arjantin

Copa America heyecanında sona yaklaşıldı.

Kupanın ilk finalisti, yarı final maçında ev sahibi ABD’yi 4-0 ile geçen Arjantin oldu.

Arjantin karşılaşmanın henüz 3. dakikası oynanırken kullanılan bir köşe atışı organizasyonunda, ceza sahası dışında topla buluşan Mess’nin defans arkasına yaptığı akıl dolu asisti kafayla tamamlayan Lavezzi takımını 1-0 öne geçirdi.

31. dakikada ceza sahası dışında dripling halindeki Messi’ye cok sert bir faul yapıldı. Yaklaşık 25 metreden Messi kendisine yapılan faulun hesabını muhteşem bir frikik golü ile kesti ve skoru 2-0’a getirdi. Aynı zamanda bu gol Messi’nin turnuvada attığı ikinci frikik golü oldu. İlk yarı bu sonuçla sona erdi.

İkinci yarıda da Arjantin fırtınası devam etti. 50. dakikada defans arkasında topla buluşan Higuain kaleciyi çalımlayarak topu boş kaleye yuvarladı ve skoru 3-0’a taşıdı.

Karşılaşmanın 86. dakikasında çaldığı topla rakiplerini bir bir geçen Messi topu Higuain’e aktardi. Higuain’in boş kaleye yuvarladığı top maçın skorunu belli etti 4-0.

ABD ilk kez katıldığı bu turnuvada yarı final oynayarak istediği başarıyı yakaladı. Çok formda olan Arjantin’i geçmeleri gerçekten imkansızdı. Ancak karşılaşmada neredeyse hiç bir varlık gösteremeyen bir ABD vardı.

Sanki kafalarda biz yapacağımızı yaptık, Arjantin ile zaten baş edemeyiz düşüncesi hakimdi.

Arjantin’in finaldeki rakibi bugün oynanacak Kolombiya – Şili karşılaşmasından sonra belli olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.