Cezayirli futbolcular Gazze’yi unutmadı

Cezayirli futbolcular Gazze’yi unutmadı

Brezilya’daki finallerde Almanya’ya uzatmalarda 2-1 yenilerek turnuvaya veda eden ancak oynadıkları futbolla gönüllerde taht kuran Cezayirli futbolcular anlamlı bir davranışta bulundu.

Cezayir Milli Takımı oyuncuları, 9 milyon dolar tutarındaki Dünya Kupası’na katılım primini Filistin’in Gazze şehrinde yaşayan yardıma muhtaç insanlara dağıtma kararı aldı. İngiliz gazetesi Daily Mail’de yer alan haberde Cezayir’in yıldız futbolcusu Islam Slimani, takım olarak primlerini Gazze’ye bağışlayacaklarını söyledi. “Bu paraya Gazze şehrinde yaşayan kardeşlerimizin bizden daha fazla ihtiyacı var.” diye konuşan Slimani, bu davranışı ile tüm dünyanın takdirini kazandı.

Öte yandan turnuva boyunca güçlü rakiplere karşı verdiği mücadele ile taraftarların beğenisini kazanan Cezayirli futbolcular ülkelerinde kahramanlar gibi karşılandı. Ramazan ayına ve sıcağa rağmen binlerce Cezayirli, tarihlerinde ilk defa Dünya Kupası’nda gruptan çıkmayı başaran Cezayir Milli Takımı’nı bağrına basmak için adeta sokaklara döküldü. Teknik Direktör Vahid Halilhodzic ve talebeleri, üstü bir açık otobüsle halkı selamlarken Başbakan Abdelmalek Sellal’in kafilenin onuruna iftar yemeği düzenleyeceği öğrenildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.