Cleveland zoru başardı, şampiyonluk son maça kaldı

Cleveland zoru başardı, şampiyonluk son maça kaldı

NBA 2016 Final Serisi’nde Cleveland Cavaliers, kendi evinde Golden State Warriors’ı 115-101 mağlup ederek seriyi beraberliğe taşıdı. Basketbolda yılın en büyüğü, pazar günü Oakland’da oynanacak olan 7. ve son maçta belli olacak.

Quicken Loans Arena’da oynanan mücadeleye çok iyi başlayan Cleveland Cavaliers, ilk 6 dakika boyunca rakibine sayı vermedi. Cleveland’ın başarılı savunması karşısında oyun kurmakta zorlanan ligin sayı rekortmeni Golden State Warriors, ilk çeyrekte yalnızca 11 sayı bulabildi. Pota altında aldığı tüm ribaundları hızlı hücumlarla sayıya çeviren Cleveland ekibi ise birinci çeyreği 31 sayıyla tamamladı.

FARK HİÇ KAPANMADI

Golden State Warriors, ikinci çeyrekte oyuna dahil olup rakibine oranla daha fazla sayı bulsa da farkı tek hanelere indirmeyi başaramadı. İlk yarı ev sahibi ekibin 16 sayı üstünlüğüyle tamamlandı: 43-59.

Üçüncü çeyrekte Klay Thompson’ın etkili oyunuyla maça ortak olan Golden State Warriors, farkı 9 sayıya kadar indirse de Cavaliers, çabuk toparlanarak farkı yeniden açtı.

CURRY OYUN DIŞI KALDI

Golden State’in yıldızı Stephen Curry, erken faul problemiyle başladığı maçın son çeyreğinde 6 faulle oyun dışı kalınca, konuk ekip oyundan tamamen koptu.

Son çeyrekte LeBron James’in başarılı performansıyla farkı yeniden açan Cavaliers, maçı 115-101 kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Cavaliers, bu zaferle NBA finalleri tarihinde 3-1 yenik duruma düştükten sonra seriyi 7. maça taşıyabilen 3. ekip oldu.

LEBRON JAMES TAKIMINI SON MAÇA TAŞIDI

Yıldız oyuncu LeBron James’in 41 sayı ve 11 asistle muhteşem bir performans ortaya koyduğu mücadelede, Kyrie Irving 23, Tristan Thompson 15, J.R. Smith ise 14 sayı buldu. James, bu performansıyla NBA finallerinde art arda iki maçta 40 sayının üstüne çıkan nadir oyunculardan oldu.

Golden State’in sayı yükünü ise yine Stephen Curry-Klay Thompson ikilisi çekti. Curry, 30 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Klay Thompson 25, Leandro Barbosa ise 14 sayıyla oynadı. Sarı-lacivertli ekipte çift haneli sayılara çıkan başka oyuncu olmadı.

SON MAÇ PAZAR GÜNÜ

Serinin 7. ve son maçı pazar akşamı Oakland Arena’da oynanacak. Yerel saatle 17:00’de (EST 8 PM) başlayacak olan mücadeleyi kazanan ekip, 2016 yılı NBA Şampiyonu olacak.

Fotoğraf: BasketStreaming

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.