Brezilya’da protestocular yeniden sahnede

Brezilya’da protestocular yeniden sahnede

Brezilya’nın kendi evinde Almanya karşısında 7-1’lik skorla hezimete uğraması ülkedeki sokak hareketlerini yeniden hareketlendirdi.

Özellikle Sao Paulo ve Recife kentinde göstericiler, maçın ardından çok sayıda toplu taşıma aracını ateşe verdi. Bir otobüs terminalinde bulunan 20 adet otobüs, itfaiyenin müdahalesine rağmen tamamen kül oldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde kundaklama, gasp ve gerginlik haberlerinin geldiği iki şehirde, ayrıca birkaç mağazaya yağma girişimi yapıldığı bildirildi. İtaquera Stadı’na çıkan yolları kesen bir grup ise lastik yakarak Brezilya’nın aldığı yenilgiyi ve FIFA’yı protesto etti. Yine Copacabana plajındaki kalabalığı fırsat bilen bir grup yankesici paniğe neden oldu. Almanya’nın attığı 5. golden sonra birkaç kapkaççının plajdan caddeye doğru hızla koşmaya başlaması gerginliğe yol açtı. Ancak polisin anında müdahalesiyle çok büyük bir karışıklığa meydan verilmeden olay engellendi. İki polis helikopteri sürekli plajın ve fan festin üzerinden uçarak maç izleyen grubun üstünü aydınlattı.

Buna karşılık Dünya Kupası’nın başlamasıyla birlikte azalan Brezilya’daki sokak gösterilerinin yeniden artış gösterebileceği endişesini beraberinde getiriyor. Güvenlik güçleri, Almanya maçının ardından yaşanan olayların birbiriyle bağlantılı ve önceden planlanmış olma ihtimalini araştırıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.