Boston Red Sox beyzbolda 2013 şampiyonu

Boston Red Sox beyzbolda 2013 şampiyonu

Boston Red Sox beyzbol takımı 2013 yılının en büyüğü oldu. Boston şehrinde oynanan Dünya Şampiyonluğu serisinin 6. maçında rakibi St. Louis Cardinals’ı 6-1 yenen Red Sox mutlu sona ulaşan taraf oldu.

 

Dünya Şampiyonluğu sersinin 6. maçında rakibini açık ara farkla yenen Red Sox, maçın 3. bölümünden itibaren üstünlüğü ele geçirerek 3-0 öne geçti. Bu bölümde Shane Victorino’nun vuruşu Kırmızı Çoraplara şampiyonluk kapısını araladı. Victorino’nun topu sahanın en uç noktasına vurmayı başarması duraklarda bulunan 3 Red Sox oyuncusunun sayıya koşmasını sağladı. Maçın dördüncü bölümünde yine 3 sayı yapmayı başaran Red Sox, oyunda 6-0 öne geçti. Maçın 7. bölümünde bir sayı alan St. Louis Cardinals’a bu yeterli olmayınca rakibine yenilmekten kurtulamadı ve oyunu 6-1, seriyi ise 4-2 yenileyerek tamamladı. Maçta direkt sayı vuruşu (home run) yapmayı başaran tek isim ise Red Sox’ta Stephen Drew oldu.

 

Takımın menajeri John Farrell yönetiminde ilk şampiyonluğa uzanan Red Sox ayrıca sahasında 1918’den sonra ilk defa mutlu sona ulaşarak da tarih yazdı. Son 10 yılda 3. şampiyonluğuna ulaşan Red Sox’ın zaferinin ardından Boston taraftarları sokaklara taştı.

BİLETLER REKOR FİYATA SATILDI

 

Red Sox ile Cardinals arasında oynanan Dünya Şampiyonluğu serisinin 6. maçını izleyen Boston taraftarları biletler için adeta servet ödedi. En ucuz biletin bin dolara satıldığı maç için bazı seyirciler 12 bin dolar ödemek zorunda kaldı. Stadyumun tamamen dolduğu maçta, beyzbol tarihinin en pahalı biletleri de bu maçta satılmış oldu.

2013 YILININ EN DEĞERLİ OYUNCUSU ORTİZ OLDU

 

Maçın ardından Boston Red Sox takımının ve serinin de yıldız oyuncusu olan David Ortiz’e (Big Papi) 2013 yılı Beyzbol Ligi’nin en değerli oyuncusu ünvanı verildi. Big Papi, kendisine verilen ödülü geçtiğimiz Nisan ayında Baston Maratonu’na yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler ile yaralananlara takdim ettiğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.