Blatter 5. kez FIFA Başkanı seçildi

Blatter 5. kez FIFA Başkanı seçildi

65. FIFA Kongresi’nde Sepp Blatter, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin’in başkan adaylığından çekilmesiyle yeniden başkanlığa seçildi.

İsviçre’nin Zürih kentinde gerçekleştirilen 65. FIFA Kongresi’nin ilk turunda Sepp Blatter 133, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin ise 73 oy aldı. 3’te 2 çoğunluk sağlanamadığı için 2. tur oylaması yapılacaktı. Ancak ikinci tur oylaması öncesi adaylardan Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin’in çekilmesiyle Sepp Blatter 5. kez FIFA Başkanlığı’na seçildi.

Yeniden başkanlığa seçildikten sonra kürsüde konuşma yapan Sepp Blatter, “Yeniden başkanlığa seçildiğim için hepinize teşekkür ederim. FIFA’yı yeniden ayağa kaldıracağız. Dört yıl sonra başkanlık görevimi yerime seçilecek kişiye devredeceğim” dedi.

Bu hafta Amerikan Adalet Bakanlığı ve İsviçre Savcılığı’nın açtığı iki ayrı davadan sonra bütün gözlerin dikildiği FIFA Kongresi öncesi pek çok kişi Blatter’in adaylıktan çekilmesini istemiş Blatter ise yaşanan olaylarda kendi sorumluluğu olmadığını belirtip, bu isteklere karşı çıkmıştı.

Blatter’in yeniden FIFA Başkanlığı’na seçilmesinin ardından ise başta UEFA olmak üzere diğer kurumların nasıl tepki göstereceği merak ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.