”Biyonik bacaklarla” maraton bitirdi

”Biyonik bacaklarla” maraton bitirdi

İngiltere’de 32 yaşında felçli bir kadın, özel geliştirilen ”biyonik bacaklar” yardımıyla Londra maratonunu bitirmeyi başardı.
        
Claire Lomas, 16 gün önce başladığı 42,2 km.lik parkurun bitiş çizgisini gözyaşları içinde geçerken, yüzlerce kişi felçli sporcunun azmini kutlamak için toplandı. Kraliyet süvari alayı da Buckhingam Sarayı’na giden ünlü cadde Mall üzerinde Lomas’ı askeri törenle karşıladı.
        
2007’de attan düşerek belden aşağısı felç olan eski masöz Lomas, eşi, 13 aylık kızı ve ailesinin desteğiyle koltuk değnekleriyle her gün yaklaşık 3 km yürüdü. Kazadan sonra mesleğini bırakan ve şimdi mücevher tasarlayan genç kadına cesaret vermek için yanında yürüyen başkaları da oldu.
        
Lomas, maratonu tamamlayarak, boyun veya omurga kırığının yol açtığı felç hastalıklarının tedavisi için yapılacak araştırmalarda kullanmak üzere bir dernek için 107 bin avro bağış topladı.
        
Bir İsrail şirketi tarafından geliştirilen ve Lomas’ın bacaklarına sabitlenen özel alet, 53 bin avroya mal oldu. Harekete duyarlı alıcıların bağlı olduğu bir bilgisayarın bulunduğu alet, genç kadının ayakta durmasını ve eklemlerin normal yanıt verecek şekilde hareket etmelerini sağlıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.