Amerikalı antrenörler Anadolu Basketbol Turu’nda

Amerikalı antrenörler Anadolu Basketbol Turu’nda

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun, Garanti Bankası’nın sponsorluğunda organize ettiği “12 Dev Adam Basketbol Okulları” (12 DABO) kapsamındaki geleneksel Anadolu Basketbol Turu başlıyor.

Bu yıl 7.’si düzenlenen ve 18 – 22 Ağustos 2014 tarihleri arasında Kayseri, Niğde, Kırşehir, Yozgat – Sorgun ve Amasya’da gerçekleştirilecek turda 7 – 12 yaş arası genç oyuncuların ve 12 DABO’da görev alan antrenörlerin gelişimi amaçlanıyor.

Amerikalı antrenör Chris Dial tarafından hazırlanan antrenman programlarının uygulanacağı turda Kayseri etabında Kayseri 12 DABO antrenörü Hasan Aksoyak, Amerikalı Koç Britanny Dial ve Joey Cooper Tate de görev alacak. 12 DABO Anadolu Basketbol Turu’nda genç sporcuların eğitilmesinin yanı sıra antrenör ve spor yöneticilerine yönelik antrenman bilimi ve spor yönetimi gibi konuların ele alınacağı paneller de düzenlenecek. Basketbolla ilgili tüm oyuncu, antrenör, hakem, yönetici ve beden eğitimi öğretmenleri çalışmaları yerinde izleyebilecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu ve Garanti Bankası, her yıl düzenlenen 12 DABO Anadolu Basketbol Turu’na katılanların ve il sayısının artırılmasını, daha fazla çocuğa basketbol sevgisinin aşılanmasını hedefliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.