ABD’de ‘Milli Marş’ krizi sürüyor

ABD’de ‘Milli Marş’ krizi sürüyor

Amerikan Futbolu takımlarından San Francisco 49ers’ın oyun kurucusu Colin Kaepernick sezon öncesi oynanan bir maçta Milli Marş sırasında oturmasıyla başlayan tartışma sürüyor.

Kaepernick marş sırasında neden ayağa kalkmadığını, “Siyah tenli ve farklı ırklardan insanların baskı gördüğü ülkenin bayrağına ve kendisine saygı göstermek zorunda değilim. Bu futboldan daha önemli bir olay ve bence kafamı diğer tarafa çevirmek çok bencilce. Bu başkasıyla birlikte mücadele edebileceğim bir durum değil. Kimsenin de onayını beklemiyorum. Baskı altındaki insanlar için ayağa kalkıyorum” şeklinde açıklamıştı.

Protestoların artmasının ardından yine Milli Marş sırasında diz çökmüş ve “Bu ülke için dövüşen kadın ve erkeklere saygısını gösterdiğini” söylemişti.

Kaepernick’e bir destek de ABD Kadın Milli Futbol Takımı kaptanı olan Megan Rapinoe’den geldi.

Seattle Reign ile Chicago Red Stars karşılaştığı maç öncesi Milli Marş sırasında diz çöken Rapinoe, Kaepernick’in başlattığı tartışmaları desteklediğini ve bunların konuşulması gerektiğini belirtti. Rapinoe, “Elimden gelen şimdilik bu” dedi.

OBAMA’DAN DA DESTEK

ABD Başkanı Barack Obama da Kaepernick’in ifade özgürlüğü içinde hareket ettiğini ve samimiyetinden şüphe duymadığını belirtti.

Çin’de gerçekleşen G-20 Zirvesi sırasında konuşan Obama, “Bence önemli konuları işaret ediyor ve konuşulmasını istiyor. En kötü durumda Kaepernick’in yaptığı, üzerinde konuşulması gereken bazı konulara dikkat çekmek ve konuşulmasını sağlamak” ifadesini kulandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.