20 madalya ile O artık bir efsane

20 madalya ile O artık bir efsane

Londra 2012 Olimpiyatları’ndaki ilk bireysel altın madalyasını dün kazanan Michael Phelps, böylece Olimpiyatlar da elde ettiği madalya sayısını 20’ye çıkararak rekor kırdı.

Phelps, Londra’da devam eden yarışlarda 200 metre bireysel karışıkta Ryan Lochte’yi geride bırakarak altın madalyaya kulaç attı. Yarışı başından itibaren önde götüren 27 yaşındaki Phelps, dünya rekoru kıramadı ancak 16’ıncı altın madalyasını kazanmayı başardı.Phelps hem Atina hem de Pekin Olimpiyatları’nda aynı yarıştan altın madalyayla ayrılmayı başardı. Phelps, bir yüzme yarışında Olimpiyat birinciliği ünvanını iki kez koruyan ilk erkek yüzücü olmayı da başardı.

Phelps yarıştan sonra yaptığı  kısa değerlendirmede, dünya rekoru kıramamaktan dolayı üzgün olduğunu belirtirken, “Altın madalya kazanmış olmak ve üç kez bu yarışı birinci bitiren ilk kişi olmak çok özel ve bundan çok mutluyum.” diye konuştu.

Olimpiyat tarihinde Phelps kazandığı son altın madalya ile bilike kırılması çok zor bir rekora da imza attı. Üç gün önce Olimpiyat tarihinde yine en çok madalya kazanan sporcu ünvanını 19 madalya ile elde eden Phelps dün bu rakamı 20’e çıkardı. Böylece Olimpiyat Oyunları tarihinin en çok madalya kazanmış atleti Rus cimnastikçi Larisa Latynina’nın 18 madalya rekorunu da kırmış oldu.

HAVUZA AMERİKALILAR DAMGA VURDU

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’nda yüzmede erkekler 200 metre sırtüstü yarışında Amerikalı Tyler Clary, olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Aquatics Center’da yapılan erkekler 200 metre sırtüstü finalinde, Amerikalı Clary, 1:53.41’lik derecesiyle olimpiyat rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Gümüş madalyayı Japon Ryosuke Irie kazanırken, birbaşka Amerikalı Ryan Lochte de bronz madalya alabildi.

Yüzmede kadınlar 200 metre kurbağalama yarışında Amerikalı Rebecca Soni, dünya rekoruna imza atarak  altın madalya kazandı. Soni, 2:19.59’luk derecesiyle altın madalyanın sahibi olmayı başardı. Japon Satomi Suzuki ise 2:20.72’lik derecesi ile gümüş, 2:20.92 dakikası ile Rus sporcu Luliia Efimova bronz madalya elde etti.

MADALYA SAYISINDA ABD’E ÇİN’İ NİHAYET SOLLADI

Dünkü mücadeler sonunda Londra 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Amerika ilk defa Çin’den en çok madalya kazanan ülke ünvanını aldı.

Türkiye’nin henüz madalya kazanamadığı Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Rusya ilk altı sıralamasında ilk defa 5. sıraya yükseldi.

Perşembe günü sonunda olimpiyat oyunlarında en fazla madalya kazanan ülke sıralaması şöyle oldu;

1: ABD; 18 altın, 9 gümüş ve 10 bronz
2: Çin; 18 altın, 11 gümüş ve 5 bronz
3: Japonya; 2 altın, 6 gümüş ve 11 bronz
4: Almanya; 4 altın, 8 gümüş ve 5 bronz
5: Rusya; 3 altın, 6 gümüş ve 8 bronz
6: Fransa; 6 altın, 4 gümüş ile 6 bronz

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.