Yüksek Mahkemeye olan güven azalıyor

Yüksek Mahkemeye olan güven azalıyor

ABD Yüksek Mahkemesi’ne olan güvenin giderek azaldığı belirtildi.

Yapılan bir kamuoyu yoklaması sonucu son altı yılda özellikle tartışmalı kararlara imza atan Yüksek Mahkeme’ye halkın giderek güveninin azaldığını görüldü.

Gallup kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmasına katılanların yüzde 50’si Yüksek Mahkeme’nin ortaya koymuş olduğu performanstan memnun olmadığını açıkladı. Bu rakam, Yüksek Mahkeme’nin son 15 yıldır halkın nazarında en fazla itibar kaybına uğradığını da gösterdi.

Hafta başında sonbahar oturumlarına başlayacak olan Mahkeme’nin almış olduğu kararları desteklediklerini açıklayanların yüzdesi 45 olarak ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 5’inin ise kararsız olduğu vurgulandı.

Mahkeme hakkında kamuoyunun fikri 2000 yılından 2010’a kadar destek oranı hep yüzde 50’inin üzerindeydi. Ancak 2010 yılındaki ara seçimlerde Cumhuriyetçi Parti ile Demokrat Parti arasında açılan görüş farklılığının Yüksek Mahkeme’ye olan güveni de olumsuz yolda etkilediği ifade edildi.

Gallup’un firmasının geçen Temmuz ayında yaptığı kamuoyu yoklamasında Demokrat Partili seçmenlerin yüzde 76’sının Yüksek Mahkeme’nin almış olduğu kararları desteklediğini göstermişti. Bugün açıklanan ankette ise Demokratların yüzde 67’sinin Mahkeme’nin kararlarına destek verdiği belirlendi.  

Cumhuriyetçi Partililerin Yüksek Mahkemeye olan güveni ise adeta dibe vurmuş görünüyor. Temmuz ayında muhafazakar seçmenlerin Mahkeme’ye desteği yüzde 26’ı iken bu rakam son ankette yüzde 18’e gerilediğini gösterdi.

Muhafazakarı mahkemeye olan güven kaybına yol açan en büyük nedenlerden birisinin eşcinsel evliliğe onay vermesi nedeni ile olduğu tahmin ediliyor.

Yüksek Mahkeme’ye güvensizlik artarken Pazartesi günü mahkeme pozitif ayrımcılık ve idam cezalarını ele almaya başlayacak.

Gallup, kamuoyu yoklamasının 9-13 Eylül tarihlerinde bin 25 kişi ile telefonla yapılan görüşmelerle yapıldığını da açıkladı. Anketin yanılma payının ise yüzde 4 olduğu ifade edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.