Yoğun kar yağışına rağmen Donald Trump’a büyük destek

Yoğun kar yağışına rağmen Donald Trump’a büyük destek

Cumhuriyetçi Parti’nin anketlerde önde giden başkan aday adayı, Donald Trump, New Hampshire’da yapılacak ‘önseçim’ öncesi Verizon Wireless Arena’da gerçekleştirdiği mitinge kar fırtınasına rağmen 3 bin 500 kişi katıldı.

Yoğun kar yağışına karşın mitinge gelen Trump taraftarları, başkan aday adayının 45 dakika gecikmesine de ses çıkarmayıp onu büyük coşkuyla karşıladı.

Sahneye çıkmadan önce ailesini salona sokan emlak milyarderi Trump ardından televizyonda kendisi hakkında yapılan olumsuz yorumları gösterdi. Sahneye çıktığı zaman, “Bu kalabalık inanılmaz” sözleriyle kendisine desteğini göstermeye gelenlere teşekkür etti.

TrumpgenişTrump’ın kampanyası tarafından 15 bin dolar verilerek gerçekleştirilen mitingi 600 civarında basın mensubu takip etti.

“Bu hareket çok iyi bir ivme kazandı, başardığımız şeyin geçmişte benzeri” yok diyen Donald Trump daha sonra Çin’e giden işin ülkeye dönmesi gerektiği, Meksika ile sınıra duvar örülmesi gerektiğini söyledi. Trump, “Gerçek bir duvar öreceğiz. Eroin ve diğer uyuşturucuların New Hampshire’a gelmesini engelleyeceğiz” dedi.

Chris isimli bir Amerikalı, Trump’u neden desteklediği ile ilgili “Meksika’ya duvar yaparak göçmenleri gelmesini engelleyecek. Ekonomiyi düzeltecek. Hillary Clinton ile Barack Obama’nın yalan söylüyor ama Trump bize yalan söylemeyecek. Bize doğru söyleyen birisi lazım” ifadelerini kullandı.

Bugün yapılacak önseçim için havanın kötü olması ya da oy kullanacak kişinin hasta olmasının bile seçmenleri etkilememesi gerektiğini belirten Trump, bütün seçmenlerinin oy kullanmasını istedi.

Seyirciler arasında bulunan ve Donald Trump’a benzer bir şekilde giyinip, peruk takan Eric Jackman’ı gören Trump, genç adamı sahnenin önüne çağırdı ve ona başarılar diledi.

Trump-benzerCumhuriyetçi Parti’nin Fox Tv tarafından yayınlanan ve Iowa’dan önceki son tartışma programına katılmayan Trump bu konuda da düşündüklerini açıkladı.

“O gün tartışmaya katılmadım ama gazilerimiz için yaptığımız programda 6 milyon dolar topladık. Belki Iowa’da kaybettim ama bundan pişman değilim. O tarihte yapılması gereken bir etkinlikti ve çok da yararlı oldu” diyen Trump son tartışma programına da değindi.

Son yılların en izlenen Cumhuriyetçi Parti tartışması olduğunu belirten başkan aday adayı Time dergisinin yaptığı ankete göre, kendisinin tartışmanın galibi görenlerin yüzde 70 olduğunu söyledi.

Donald Trump eşi Melenia ve kızı Ivanka’yı da sahneye ayrı ayrı davet etti.

Trump’ın sahneye çıkmasından önce ülkede ifade özgürlüğü olduğu ancak mitingin Donald Trump tarafından parası verilerek gerçekleştirildiği ve bu yüzden protesto yapacakların güvenlik güçlerince dışarı çıkarılacağı belirtildi.

Donald Trump da konuşması sırasında kendisini protesto eden dört kişiyi güvenlik güçlerine göstererek salondan çıkardı.

Trump’ın taraftarlarından olan Terry Johnson da onu desteklemesinin nedenleri, “Bağımsız bir aday. Büyük şirketlerden, kurumlardan para almıyor. Ayrıca gaziler için çalışıyor ve Amerika’daki gaziler için çok daha iyi şartlar getirecek” olarak sıraladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.