Yılın ilk canlı tartışma programı bu akşam

Yılın ilk canlı tartışma programı bu akşam

Gelecek Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimleri için yarışan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayları bugün 2016 yılının ilk canlı televizyon tartışma programına çıkacak.

South Carolina eyaletinde düzenlenecek olan tartışma programı öncekilerden farklı olacak. Ana tartışma programına ilk defa önceki tartışma programlarından daha az başkan aday adayı katılacak.

South Carolina’daki tartışma programı da öncekiler gibi iki aşamalı olacak. Başkan aday adaylığı yarışında iddialı olanların katılacağı tartışma programı ‘prime time’da yayınlanacak. İkinci derecede önemli olan ise akşam üzeri. 

Fox News televizyonunda yayınlanacak olan tartışmanın prime time bölümüne anketlerde ilk sırada görünen ünlü işadamı Donald Trump, Senatör Ted Cruz, Senatör Marco Rubio, emekli doktor Ben Carson, eski vali Jeb Bush, New Jersey Valisi Chris Christie ile Ohio Valisi John Kasich sahne alacak. Ana tartışma programı Doğu yakası saati ile akşam 9:00 da başlayacak.

Tartışma programında gözler yine anketlerde ilk iki sırada olan Trump ile Teksas Senatörü Cruz üzerinde olacak. İkilinin bu tartışma programında birbirlerini eleştirmeleri bekleniyor. Diğer başkan aday adaylarının da hedefinde bu iki ismin olması öngörülüyor.

Bu hafta Bush, Trump ile Florida Senatörü Rubio’yu eleştirmişti. Rubio ise hem Bush’a cevap vermiş hem de Cruz ile Christie’yi eleştiri oklarına hedef etmişti. New Jersey Valisi Christie ise hepsini eleştirmişti.  

OBAMA, TARTIŞMANIN ANA GÜNDEMİ OLABİLİR

İkinci derecede önemli olan tartışma programı da yine Doğu yakası saati ile akşam 6:00 da başlayacak. Daha önce ana tartışma programına katılan başkan aday adaylarından Kentucky Senatörü Rand Paul, anketlerde desteği azalması gerekçesi ile ikinci bölüme alındığı Fox News tarafından açıklanmıştı. Buna tepki gösteren Senatör Paul de tartışma programına katılmayacağını bildirmişti.

Paul gibi birinci klasmandan ikinci sınıfa düşen bir diğer isim de eski SEO ve işkadını Carly Fiorina oldu. Fiorina, akşam üzeri Arkansas eski valisi ve papaz Mike Huckabee ile eski senatör Rick Santorum yer alacak.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından olan Virginia eski valisi Jim Gilmore ise önceki tartışma programlarında olduğu gibi bu akşamda kürsüye gelemeyecek. Gilmore, anketlerde yüzde biri dahi bulamaması nedeni ile tartışma programlarına çağrılmıyor.

Gerek prime time gerekse akşam üstü yapılacak tartışma programının ana gündemi salı günü Kongre’de son defa ‘Birliğin Durumu’ konuşması yapan Başkan Barack Obama ile Demokrat Partili başkan aday adaylarının hedef alınması bekleniyor. Obama, Birliğin Durumu konuşmasında isim vermeden Cruz ile Trump’ı sert şekilde eleştirmişti. Bu ikilinin özellikle Obama’ya yönelik cevap vermeleri bekleniyor.

Diğer yandan Cumhuriyetçi başkan aday adaylarının hedefinde Demokrat Parti’nin güçlü başkan aday adayı Hillary Clinton olacağı öngörülüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.