Yeni Trump protestoları başlamak üzere

Yeni Trump protestoları başlamak üzere

Donald Trump’ın başkan seçilmesinin ardından protesto gösterileri hız kesmiyor aksine daha fazla gösteri planlanıyor. Bazı gruplar Ocak’taki yemin töreninde de gösteri organize ediyor.

Daha küçük çaplı protestolar da var. Washington’daki Woodrow Wilson Okulu’ndaki öğrenciler okuldan topluca çıkıp Trump Otel’e yürümeyi planlıyor. Bir gün önce Maryland yakınlarındaki okulda öğrenciler de yürüyüş düzenlemişti.

Amerika genelinde haftasonu protestolar devam etti. Ancak Pazar günkü gösteriler Trump’ın başkan seçilmesinden hemen sonraki gösterilerden daha az katılımlı oldu.

Protestocuların çoğu “Benim başkanım değil” şeklinde pankartlar taşıdı; Trump’ın kayıtsız göçmenleri sınırdışı etmeye yönelik planlarıyla, iklim değişikliği, Müslümanlarla ilgili yorumları ve Anaysa Mahkemesi’ne kürtaja karşı birini atayacağı vaadini protesto etti.

Gösteriler geçen hafta New York, Portland, Philadelphia ve San Fransisco’da yüzbinlerle ifade edilen sayılarla düzenlendi. Ancak şimdi gruplar yemin töreni gününde gösteri düzenlemeyi amaçlıyor. Birçok kişi Facebook hesabından Washington’a gitme isteğini ortaya koydu.

En geniş katılımlı protestolardan birinin 21 Ocak’ta Kadınların Washington’a Yürüyüşü olması bekleniyor. An itibariyle 80 binden fazla kişi katılacağını teyit etmiş durumda.

Organizatörler, “Haklarımız, güvenliğimiz, sağlığımız ve ailelerimiz için ortaklarımızla dayanışma içindeyiz” cümlesini gösterinin sayfasında paylaştı.

Pazar günü yayınlanan mülakatta Trump, Amerikalıların başkanlığı ile ilgili kaygılarının yersiz olduğunu belirtmişti.

Cuma günü de Twitter hesabından, “Hep birlikte biraraya geleceğiz” demişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.