WSJ: Trump, 1976’dan bugüne en zayıf başkan adayı

WSJ: Trump, 1976’dan bugüne en zayıf başkan adayı

Finans dünyasının etkili gazetelerinden olan Wall Street Journal (WSJ), kendisinden özür dilemesi yolunda açıklama yapan Cumhuriyetçi Parti’nin güçlü başkan aday adayı Donald Trump’a sert cevap verdi.

Gazete, Trump’ın 1976’dan bugüne Cumhuriyetçi Parti’nin (GOP) en zayıf başkan adayı olduğunu savundu.

Gazete, “Gerçekler acıtır, Sayın Trump bunu anlamak yerine 5.ci Cadde’den yürüyerek bunu söyleten elçiyi vuruyor’’ dedi. WSJ, geçen Ocak ayında ünlü işadamı Trump’ın ‘5.ci Cadde’de çıkıp birini vursam yine de oylarım düşmez’ sözüne göndermede bulundu.

Trump ile WSJ arasında atışma gazetenin önceki gün önseçimlerde Demokrat Parti’nin güçlü başkan aday adayı Hillary Clinton’ın ünlü işadamından bir milyon daha fazla oy aldığını baş makalesinde dile getirmesiyle başlamıştı.

Bu analiz üzerine Trump resmi Twitter hesabından, WSJ yazı işlerinin kendisinden özür dilemesi gerektiğini ileri sürmüştü.  Trump, gazetenin yazı işlerini de ‘aptal’ olmakla suçlamıştı. Trump attığı tweette, “@WSJ matematiği çok kötü. İyi haber ise, kimse artık bu gazetenin yazı işlerinin söylediklerine inanmıyor olması, özellikle de ben’’ diye yazdı.

Trump, bu tweetinin ardından WSJ eleştiren birkaç tweet daha paylaştı ve sonunda da gazetenin yazı işlerini ‘‘aptal’’ diye niteledi.

WSJ, dün Trump’ın sert eleştirilerine karşın, “Aslında onun (Trump’ın) önseçimde güçlenmesi GOP içindeki çatlağı da gün yüzüne çıkardı. Bugüne kadar GOP önseçiminde 20 milyon 35 bin oy kullanıldı ve Trump 7 milyon 540 binini aldı. Yani toplamın yüzde 37’sini. Medya Trump’ın durdurulamaz olduğunu söylüyor ama o 1976 yılında Gerald Ford’dan bugüne kadar Cumhuriyetçi Parti başkan adayları içinde en zayıf olanı’’ diye yazdı.      

WSJ baş makalesini şöyle tamamladı; “Salı günü yapılan önseçimde GOP seçmeninin yüzde 39’u Trump ile Clinton’a oy vermektense çıkacak üçüncü bir partiyi tercih edeceklerini söyledi. Yine GOP seçmeninin yüzde 44’ü Kasım ayında Trump’ın yarışması durumunda ona oy vermeyeceklerini söyledi. Bu mesaj dikkate alınmalı. Sayın Trump, tweet atmayı seviyor ama daha dikkatli olsa iyi olur!”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.