West Virginia da Sanders galip, Trump rakipsiz

West Virginia da Sanders galip, Trump rakipsiz

West Virginia eyaletinde yapılan önseçimi Demokrat Parti’de Senatör Bernie Sanders kazandı. Cumhuriyetçiler de ise Donald Trump rakipsiz olduğu için eyaletin 3 delegesini de hanesine yazdırdı.

Demokrat Parti’nin başkan adaylığı yarışında şansı yok denecek kadar az kalmasına rağmen Senatör Sanders, rakibi Hillary Clinton’a karşı West Virginia’da da galip geldi. Sanders, eyalette kullanılan oyların yüzde 51.4’ünü alırken Clinton yüzde 36’da kaldı. Sanders, eyaletin Demokrat delegelerinin 16’sını elde ederken Clinton 11 delege kazandı.

Sanders, West Virginia galibiyeti ile toplam delege sayısını 1469’a Clinton ise 2 bin 239’a yükseltti. Sanders’a 39, Clinton’a ise halihazırda 523 süper delege destek veriyor. Süper delegelerin hesap edilmediği durumda Sanders bin 430, Clinton’ın ise bin 716 delegesi bulunuyor.  

Demokrat Parti’nin başkan adaylığını kazanabilmek için 2 bin 383 delge elde etmek gerekiyor. Demokrat Parti’de bugüne kadar yapılan önseçimler sonunda hala bin 65 delege seçilmemiş durumda.

TRUMP RAKİPSİZ

Cumhuriyetçi Parti’nin rakipsiz kalan başkan aday adayı Donald Trump, hedefine ulaşmış görünüyor. Başkan aday adaylığı yarışında geçen hafta rakiplerini Indiana eyaleti önseçimleri sonunda saf dışı bırakan Trump, West Virginia’da kullanılan oyların yüzde 76.2’sini aldı. Eyaletin 3 Cumhuriyetçi delegesini de kazanan Trump, toplamda delege sayısını bin 108’e çıkardı. Cumhuriyetçiler de geriye  seçilmeyi bekleyen 375 delege kaldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.