Warren’a Senato’da kritik görev

Warren’a Senato’da kritik görev

Demokrat parti içindeki liberal kanadın gözde senatörlerinden olan Elizabeth Warren, “Demokrat Politikası” ve “İletişim Komitesi”ne danışmanlık yapacak.

2016 başkalık seçimleri için ismi aday adayları arasında geçen ancak aday olmayacağı yönünde açıklamalar yapan Senatör Warren, partisi içinde önemli makama terfi etti. Demokrat Parti’nin Senato’daki “Demokrat Politikası” ile “İletişim Komitesi”nin strateji belirleme politikalarına yöne verecek isimler arasında artık Warren da yer alacak. Bu iki kuruma da danışman olacak olan Warren, Senato’da bundan sonra Demokratların izleyeceği yol haritasının belirlenmesinde en etkili isimlerden olacak.

Senato’da Demokratların halihazırdaki Çoğunluk Lideri olan Harry Reid’in Warren’un bu pozisyona gelmesinde etkin isim olduğu ifade edildi. Kulislerde dile getirilenlere göre Reid, Warren’ın Senato’da partinin politikasını belirleyen ekibine katarak, önümüzdeki dönem Cumhuriyetçilere karşın daha etkili muhalefet yapmak istediği belirtiliyor.

Halkçı tutumu ile tanınan Warren, seçimlerden sonra Washington Post gazetesine yazdığı makalede de yine bu yönüyle dikkat çekti. Warren makalesinde şunları dile getirdi; “Evet, harekete geçmemiz gerek. Büyük şirketlere tanınan ayrımcılıklar vergi sistemimizi delik deşik etti ve bu ekonomimizi tehdit etmekte. Diğer yandan öğrencilere verilen yüksek faizli kredi yüzünden birçok insan sıkıntı yaşarken bu durumdan Wall Street son derece memnun.’’

Siyasi otoriteler, Warren’ın partinin izleyeceği yol haritasını belirleyecek isimleriden biri konumuna getirilmesine iki farklı yorum getiriyor. Bunlardan ilki, parti içindeki ağırlığı giderek artan Warren’ın bu gidişatını sorumluluk vererek dengelemek. İkinci olarak ise, 2016 daki başkanlık seçimlerinde başkan aday adayı olması için ikna çabası şeklinde değerlendiriliyor.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.