Vali, Ebola virüsü nedeniyle gezisini yarıda kesti

Vali, Ebola virüsü nedeniyle gezisini yarıda kesti

Texas Valisi Rick Perry, eyaletinde art arda yaşanan son iki Ebola vakası nedeniyle Avrupa’ya yaptığı gezisini yarıda kesti. Obama hükümetinin Ebola virüsü ile mücadele yöntemini ‘kabul edilemez’ ve ‘anlaşılmaz bir hata’ olarak değerlendiren Vali Perry, salgın hastalığa karşı daha ciddi tedbir alınması gerektiğini dile getirdi.

Texas’ta bugüne kadar üç Ebola vakası yaşandı. Bunlardan ilki hayatını kaybetmesi ve ardından iki hastabakıcısının ise hastalığa yakalanarak tedavi altına alınması Vali Perry’nin 2016 başkanlık seçimleri için Avrupa’ya düzenlediği gezisini yarıda kesmesine yol açtı. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Vali, Federal hükümetin salgın hastalığa karşı aldığı tedbirlerin yetersiz olduğunu dile getirdi. Ölümcül virüsün görüldüğü ülkelerden ABD’ye seyahatlerin geçici olarak yasaklanmasını isteyen Vali, salgının yayılmasını önlemeye yönelik ellerinde yeterli imkanların mevcut olduğunu dile getirdi.

Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner’ın ardından Vali Perry’nin de seyahat yasağı isteğine Beyaz Saray şu an için olumlu yanıt vermiş değil. Boehner’ın özellikle salgın hastalığın görüldüğü dört Batı Afrika ülkesinden ABD’ye uçuşların geçici olarak dururulması çağrısına Beyaz Saray, bu ülkelerden Amerika’ya direkt uçuşların zaten olmadığı yanıtını verdi.

Ebola hastası son hastabakıcısının Ohio eyaletinden Texas’a uçakla seyahat etmesinin ardından hafta içi ülke genelinde oluşan kaygı, siyasileri de harekete geçirdi. Başkan Barack Obama bakanlar kurulu ve iligili birimlerin başındaki yetkililerle dün yaptığı toplantılar ardından Ebola ile mücadele için Ron Klain adlı kişiyi görevlendirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.