Vali Christie, başkan Obama için ağır konuştu

Vali Christie, başkan Obama için ağır konuştu

New Jersey Valisi ve Cumhuriyetçi Partinin 2016 başkanlık seçimlerinde başkan aday adaylarından olan Chris Christie, Başkan Barack Obama’nın dış politikası sert dille eleştirdi.

Dış politikada Obama doktirininin işe yaramadığını savunan Christie, izlediği politikayı da ‘‘Bazı şeyleri aptalca, b…tan yaptı’’ diye sert eleştirdi.

The Atlantic dergisine konuşan Vali Christie, İran’ın ABD’de için IŞİD’den daha tehlikeli olduğunu dile getirdi. Christie bu iddiasına gerekçe olarak da İran’ın nükleer güç olma arzusunu gösterdi. Christie, Obama’nın pasif dış politika izlediğini savunarak, ‘‘Başkan, Amerika’nın hareketsiz kalmasını Amerika’ya koz kazandırdığını sanıyor’’ dedi.

Obama’nın diplomasi öncelikle dış politika doktorninin neresi yanlıştı sorusuna Christie, ‘‘Dış politika çevredeki mevcut şartları da gözeterek uygulamaya konulur’’ şeklinde cevap verdi.

Başkan aday adayı Christie,”Bazen yaptığının aptalca olup olmadığını bilemezsin. En iyi eğitimi vermeye çalışırsın ama kalkar aptalca b..tan işler yaparsın kendi aptal felsefence’’ dedi.

Christie daha sonra şöyle devam etti; ‘‘Benim ifade etmek istediğim, bunlar operasyonel meseleler ve kendisinin de çevresindekilerinin çoğunun da deneyimleri yok, stratejileri de yok. Bu çok ciddi mesele. Verdiği kararın domino etkisi yapacağını düşünemiyor (Obama için söylüyor), ama etkisi oluyor.’’

Christie’nin dergiye verdiği mülakatta kullandığı küfürlü dil dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.