Ünlü Türk’ten Trump ile Sanders’a bir milyon dolarlık teklif

Ünlü Türk’ten Trump ile Sanders’a bir milyon dolarlık teklif

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığını kazanmış görünen Donald Trump ile Demokrat Parti’nin aykırı fikirleri ile gündem olan başkan aday adayı Vermont Senatörü Bernie Sanders’a ünlü bir Türk, bir milyon dolar teklif etti.

Sanders ile Trump arasında canlı tartışma programı son iki gündür ABD gündeminde. İkili 7 Haziran’da yapılacak olan California önseçimleri öncesi bir televizyon kanalında canlı tartışmaya katılmayı kabul etmişti. İnternetten haber, video yayını yapan ‘‘The Young Turks’’ adlı kuruluşun sahibi Cenk Uygur, Sanders ile Trump’ın kendi kurumunda, canlı yayında tartışmaları durumunda belirlenecek bir yardım kuruluşuna bir milyon dolar bağışta bulunacağını açıkladı.

Yaptığı teklifi ilginç sözlerle açıklayan Uygur, ABD medyasının da ilgi odağı oldu. Uygur, Sanders ile Trump arasında yapılacak bir tartışmanın sağ ile sol ideolojisinin karşılaşması olduğunu belirtti. Uygur, “Dünya genelinde en fazla izlenen tartışma olacak. Ortada merkez düzenin (mevcut sistemi kast ediyor) müdahalesi olmadan sağ ve sol ideolojilerin yani Titanların karşılaşması olacak” dedi.

Cenk Uygur, video paylaşım sitesi Youtube üzerinden ‘The Young Turks’ isimli yayın yapan kuruluşun hem sahibi hem de kurucusu. The Young Turks’ün aylık izleyici sayısı 200 milyon kişi.  

Uygur, sahibi olduğu The Young Turks’ün sol eğilimli olduğunu ve yalnızca haber videoları paylaştıklarını dile getirdi. Politico adlı siyasi haber sitesine konuşan Uygur, “Onlarda bizler gibi kurulu sistemin dışında insanlar. Her ikisi de mevcut düzenden şikayetçi. Bizde kurulu düzene karşıyız. Kurulu düzen karşıtı olan bu ikili için sağın ve solun tartışması adına The Young Turks’ten daha iyi bir yer olamaz’’ dedi.

TRUMP GERİ ADIM MI ATIYOR?

Sanders ile Trump Çarşamba akşamı California önseçimleri öncesi canlı tartışma programına katılmayı kabul etmişti. Trump, bu tartışma programının olması şartını da herhangi bir hayır kuruluşuna bağış yapılmasını şart koşmuştu. Ancak Donald Trump şimdi fikrinden vazgeçtiğine dair sinyal verdi.

Tartışmayı kabul ettiği ‘‘Jimmy Kimmel Canlı’’ şovunda şartının yalnızca bir hayır kuruluşuna yardım yapılması olarak dile getirmişti. Olayın ciddiye binmesi üzerine Trump, katılma şartında fiyat yükseltti. Trump, bir yardım kuruluşuna 10 milyon dolar bağış yapılması durumunda canlı tartışmaya çıkacağını söyledi.

Trump’ın 10 milyon dolar şartını Uygur, ‘‘gerçek dışı ve mazeret’’ diye tepki gösterdi.

Uyur, teklifinin bir milyon dolar olduğunu yenileyerek, “Eğer Trump sözünün eri ise teklifimin boş vaat olmadığını, gerçek olduğunu gelip sözünü yerine getirmesi gerektiğini göstermeli’’ diye konuştu.

Uygur, Sanders’ın yapmış olduğu teklifi kabul edeceğini öne sürdü. Uygur, “Bu benim fikrim ama tanıdığım kadarı ile onlar (Sanders’ın seçim kampanyası) bu teklifi kamuoyuna açık şekilde kabul edeceğini söyleyecektir’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.