Ünlü televizyoncu: Trump tam ırkçı

Ünlü televizyoncu: Trump tam ırkçı

MSNBC televizyon kanalında yayınlanan “Morning Joe” programının sunucularından ünlü televizyoncu Joe Scarborough, Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’ı ‘‘Tam ırkçı’’ diye eleştirdi.

Trump Üniversitesi hakkında yürütülen davaya bakan Federal Hakim Gonzalo Curiel’e Meksika kökenli olduğundan dolayı hakaret etmişti. Trump sahibi olduğu üniversite davasına bakan hakimin hakkında adil karar vermeyeceğini çünkü kendisinin Meksika ile ABD sınırına duvar örmek istemesini gerekçe gösterdi.

Mika Brzezinski ile ortaklaşa hazırladığı ‘‘Morning Joe’’ programında Scarborough, ‘‘Trump tam bir ırkçı… Bu insan Indiana’dan (eyalet). Evet, Indiana’dan! Ve bildiğim kadarı ile ve yanıldığımı da sanmıyorum onun ailesi (yargıçı kast ediyor) Trump’ın ninesinden daha önce Amerika’ya gelmiş birisi’’ dedi.

‘‘Morning Joe’’ programına insan hakları savunucusu ve milletvekili Al Sharpton ile George W. Bush hükümetinde üst düzey görev almış Nicolle Wallace de yer aldı. Wallace ile Sharpton’da Trump’ın ırkçı olduğunu söyledi.  

Scarborough, Trump’ın ırkçı olduğunu kendisinin geçen Aralık ayında söylediğini ve dünya genelinde bir milyar 400 milyon Müslüman’ın Amerika’ya alınmasını yasaklanması gerektiğini söylediği zamanda dile getirdiğini hatırlattı.

Scarborough şöyle devam etti; ‘‘Benim Trump’a kızgınlığım bu hafta ya da geçen hafta söylediklerinden değil sadece. Trump, dünya genelinde yaşayan bir milyar 400 milyon Müslümanın Amerika’ya girişinin yasaklanması gerektiğini savunduğu zaman ırkçı olduğunu söylemiştim… Şimdi de Indiana’da doğmuş, ailesi ki Trump’ın ailesinden belki de daha önce bu ülkeye gelmiş birisinin davasına bakamayacağı, işin aslında hakim olmayacağı mesajını veriyor… Ne o insanların kanlarını ölçüp ona göre mi yapacakları ya da yapamayacakları işleri belirleyeceğiz… Böyle birisini Cumhuriyetçiler nasıl destekler? Cumhuriyetçilere sesleniyorum, siz böyle birine destek verdiğinizin farkında mısınız?’’

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.