Türkiye mektubunu imzaya açan Senatör Schumer Demokratların lideri oluyor

Türkiye mektubunu imzaya açan Senatör Schumer Demokratların lideri oluyor

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’e hitaben Türkiye’de yaşanan basın özgürlüğü ihlallerine ilişkin mektubu ABD Senatosu’nda imzaya açan Senatör Chuck Schumer, emekliye ayrılacağını açıklayan Demokratların Senato’daki lideri durumundaki Harry Reid tarafından bu koltuğa aday gösterildi.

Washington Post’un haberine göre 2016 yılındaki Senato seçimlerinde aday olmayacağını duyuran Senato Demokrat Lideri Harry Reid bugün verdiği bir röportajda Senatör Chuck Schumer’in kendisinden sonra bu göreve gelebilecek en iyi isim olduğunu söyledi. Schumer’in ‘çok akıllı’ biri olduğunu ve senato liderliğine farklı bir hava getireceğini kaydeden Reid, “Schumer’in yerime geçebileceğini düşünüyorum” dedi. Reid, bu düşüncesini kendisinden sonra bu göreve gelebileceği ifade edilen bir diğer demokrat isim Senatör Dick Durbin’e de iletti.

Senatör Schumer, Reid’in bir dahaki seçimlerde aday olmayacağını duyurmasının hemen ardından yazılı bir açıklama yaptı. Reid’in hayatında tanıdığı en iyi insan olduğunu belirten Schumer, Reid’in yaptığı çalışmalardan övgüyle bahsetti.

Chuck Schumer, Cumhuriyetçi Senatör Roger Wicker ile kaleme aldığı ve Türkiye’de basın ihlallerine yönelik kaygıların dile getirildiği mektup 74 senatörün desteğini almıştı. John Kerry’e hitaben yazılan mektupta çok sayıda tanınmış gazetecinin Erdoğan yönetimini eleştiren yazıları nedeniyle işlerini kaybettikleri dile getiriliyordu. Kerry’den Türkiye’de yaşanan bu problemlere yönelik kaygıların Türk yetkililer ile görüşmelerde gündeme getirilmesi talep ediliyordu.

İlk kez 1986 yılındaki seçimlerde Senatör seçilen Reid, 2005 yılından bu yana Senato’daki Demokratların liderliğini yürütüyordu. Yerine geçmesi beklenen Chuck Schumer 1999 yılından bu yana Senatörlük görevini yürütüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.