Türk hükümetine bir uyarı da ABD’den

Türk hükümetine bir uyarı da ABD’den

ABD Dışişleri Bakanlığı Başdanışmanı Marie Harf, Türkiye’de hükümetin basın ve düşünce özgürlüğüne müdahale etmesinden kaygı duyduklarını söyledi.

Başkent Washington’da düzenlediği basın toplantısında, Marie Harf’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydaya yönelik tehdit ve baskıları hatırlatılarak, “CNN, New York Times ve BBC’nin Türkiye’yi zayıflatmaya ve bölmeye çalıştıkları” şeklinde yorumda bulunduğu aktarıldı. Harf, “yorumunuz nedir?” sorusuna cevabında, Türkiye’de hükümetin düşünce özgürlüğüne müdahale etmesinden derin kaygı duyduklarını belirtti.

Harf, “Konu gazetecilere gelince, elbette ki ABD düşünce özgürlüğünü destekler. Biz Türkiye’de hükümetin düşünce özgürlüğüne müdahale etmesinden kaygı duyuyoruz. Bunu uzun zamandır dile getirmekteyiz. Bağımsız ve özgür medya, demokratik ve açık bir toplumun temel unsurudur. Türkiye dostumuz ve NATO müttefikimiz. Türk yetkilileri, yargı bağımsızlığı da dahil olmak üzere demokratik değerleri korumaya, medya ve bilgiye erişim de dahil olmak üzere ifade özgürlüğünü korumaya çağırıyoruz” dedi.

Harf, “Erdoğan’ın sözleri seçimlerle ilgilimi sizce” sorusuna da “Bu konuda bir spekülasyon yapmayacağım” karşılığını verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.