Trump’ın ‘Süper Salı’ zaferi Amerikalıları telaşlandırdı

Trump’ın ‘Süper Salı’ zaferi Amerikalıları telaşlandırdı

ABD’de “Süper Salı” günü gerçekleştirilen ön seçimlerde Cumhuriyetçilerin adayı olmak için Donald Trump’ın kazandığı zafer, Amerikan halkının bir bölümünde korkuya neden oldu.

‘Google Trendler’ tarafından sağlanan verilere göre, geçtiğimiz salı günü gerçekleştirilen ön seçimin ardından ABD’de, Kanada’ya taşınmayla ilgili olarak yapılan aramaların sayısı tarihin en yüksek seviyesine ulaştığı belirtildi.

googleGoogle’un veri editörlerinden Simon Rogers’ın çarşamba günü twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Son 4 saatte Kanada’ya nasıl taşınırım diye arama yapanların sayısında yüzde 350 artış oldu” ifadelerini kullanmıştı. 

Ünlü milyarder Donald Trump, Süper Salı adıyla gerçekleştirilen ön seçimlerde yedi eyalette zafer kazanmış ve Cumhuriyetçilerin adayı olmak için yarışan rakipleri Ted Cruz ve Marco Rubio’yu geride bırakmıştı.

Demokratlar’da ise  Hillary Clinton 7 eyalette rakibi Bernie Sanders’ı geride bırakarak önemli bir avantaj elde etmişti.

Cumhuriyetçi Parti taraftarlarının bir kısmı Trump’ın aday olmaması için diğer Ted Cruz ve Marco Rubio gibi adayların desteklenmesi gerektiğini ifade ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.