Trump’ın oyları Clinton karşısında eriyor

Trump’ın oyları Clinton karşısında eriyor

Demokrat Parti başkan adaylığını kazanması neredeyse garanti olan Hillary Clinton’a seçmenin desteği artarken Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı Donald Trump’a ise düşüyor.

Fox News haber kanalının yaptığı bir kamuoyu araştırması ikili arasındaki puan farkının tersine döndüğünü gösterdi. Aynı kuruluşun üç hafta önce yatırdığı kamuoyu yoklamasında Trump, Clinton karşısında 3 puan önde görünürken son ankette işin tam tersine döndüğü dikkat çekti. Ankette katılanların yüzde 42’si Clinton’dan yana tercih kullanırken Trump’a olan desteğin 6 puan gerileyerek yüzde 39’a düştüğü görüldü.

Ülke genelinde yapılan kamuoyu yoklamasında Trump’ın federal bir yargıç hakkında ırkçı söylemlerinin kendisine olan seçmen desteğin düşmesinde etkili olduğu tahmin ediliyor. Trump üç hafta önceki ankette Clinton’a karşı yüzde 42 karşın 45 önde görünüyordu. Trump’ın oylarının düşmesinde asıl faktörün bağımsız seçmende yaşandığı ifade edildi. Bağımsız seçmenlerin yüzde 11’in üç hafta içinde Trump’a destek vermekten vazgeçtikleri dikkat çekti. Ankete katılan Cumhuriyetçi partili seçmeninde Trump’a verdiği destekte yüzde 3 azalma olduğu görüldü.

Trump’a oy vereceğini belirten seçmenin yüzde 57’sinin emlak milyarderini destekleme nedeninin ise ‘‘başka seçenek olmamasından’’ kaynaklandığı yine ankette elde edilen bir başka veri olarak dikkat çekti.

Anket, bin 4 denekle 5-8 Haziran tarihlerinde telefon ile görüşülerek hazırlandığı açıklandı. Anketin yanılma yüzdesi ise artı-eksi yüzde 3 olarak belirtildi.

ABD 2016 başkanlık seçimleri 8 Kasım günü kuvvetle muhtemel Clinton ile Trump’ın yarışmasına sahne olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.