Trump’ın Müslümanlar hakkındaki delilsiz iddialarına inanaların oranı yüzde 20

Trump’ın Müslümanlar hakkındaki delilsiz iddialarına inanaların oranı yüzde 20

Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkanlık seçimleri için partiden başkan aday adayı olan işadamı Donald Trump’ın 11 Eylül ile ilgili Müslümanlar hakkında ortaya attığı delilsiz iddiaya inananların oranı yüzde 20 olarak açıklandı.

New Jersey’de bulunan Fairleigh Dickinson Üniversitesi’nin yaptığı kamuoyu yoklamasına göre, Trump’ın 11 Eylül saldırılarından sonra New Jersey’de çok kalabalık bir Müslüman grubunun sevinç gösterileri yaptığını ileri sürmüştü. Müslümanların ve Demokratların tepkisine neden olan bu iddiasına Trump’tan belge sunması istenmişti.

Başta New Jersey Valisi ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından olan Chirs Chritie’nin dahi yalanladığı bu iddiaya Trump bir delil gösteremedi. Ancak ankette katılan her beş kişiden birisinin bu iddiaya inandığını gösterdi.  Trump’ın sık sık dile getirdiği asılsız iddiasına ABD genelinde inanların oranı yüzde 20.

Binden fazla insan ile telefon üzerinden yapılan ankete katılan Amerikalıların yüzde 38’inin Müslümanların sevinç gösterisi yapıp yapmadıklarında kararsız olduğunu gösterdi.

Yapılan ankette, konuyla ilgili görüşleri sorulanların siyasi çizgileri, eğitim düzeyleri ve dini inançları doğrultusunda kutuplaştığı da görüldü.

Ankete katılan muhafazakarların yüzde 68’i, Trump’a destek verenlerin yüzde 36’sı, eğitim düzeyi lise veya daha düşük olanların yüzde 24’ü, Amerikalı Müslümanlar’ın 11 Eylül saldırılarına sevindiklerini iddia ediyor.

Aynı anket, liberallerin yüzde 25’inin, Demokrat başkan adayı Hillary Clinton’a destek verenlerin yüzde 13’ünün, üniversite veya daha yüksek derece sahibi olanların yüzde 16’sının bu tür bir kutlama olduğuna inandıklarını ortaya koyuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.