Trump’ın ırkçı sözleri başına dert olamaya devam ediyor

Trump’ın ırkçı sözleri başına dert olamaya devam ediyor

Milyarder işadamı ve Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan Donald Trump’ın yaptığı ırkçı konuşma başına dert olmayı sürdürüyor.

Trump iki televizyon kanalının ve dünyanın en zengin işadamı Meksikalı Carlos Clim’in iş ortaklıklarını sonlandırmasının ardından bugün de ünlü mağazalar zinciri Macy’s de yollarını ayırdı.

Geçtiğimiz ay başkan aday adaylığını açıkladığı konuşmasında Trump, Meksikalı göçmenler için ‘‘Onlar uyuşturucu getiriyor, onlar suç getiriyor, onlar hırsız’’ diye çıkışmıştı.

Macy’s bugün yaptığı açıklamada, Trump ile olan tüm ilişkilerini kestiklerini açıkladı. Macy’s 2004 yılından bu yana mağazalarında bulundurduğu Trump erkek giyim koleksiyonuna da bundan sonra son vereceğini bildirdi.

Cincinnati merkezli şirketin açıklamasında, “Meksikalı göçmenler için yapmış olduğu açıklamadan dolayı (Trump’ın) hayal kırıklılığı içindeyiz. Aşağılayıcı karakterizasyonu, milletimizin başarısına onca değerli katkı sağlamış olan birçok Meksikalı’nın, Meksikan-Amerikalıların ve Latinleri doğru tasvir ettiğine inanmıyoruz” denildi.

Şirketin açıklaması,  Trump ile ilişkisini kesmesi yönünde MoveOn.org adlı internet sitesinde başlatılan imza kampanyasına 728 bin insanın imza atmasının ardından geldi.

Macy’s Trump ile ilişkilerini ırkçı açıklamalarından sonra sonlandıran en son kurum oldu.

Dünyanın en zengin olarak bilinen Meksikalı Carlos Slim’de ırkçı söylemlerinden dolayı sahibi olduğu televizyon ve yapım şirketlerinin Trump ile olan tüm ilişkilerini sonlandırdığını dün açıklamıştı.

İspanyolca yayın yapan Univision televizyon kanalı ile NBC de Trump ile geçtiğimiz günlerde var olan ticari ilişkilerini sonlandırdıklarını duyurmuştu.

MACY’S AÇIKLAMASI İÇİN TRUMP: MEMNUN OLDUM

Macy’s mağzalar zincirinin açıklamasından sonra Trump, kendisi ile olan ilişkileri sonlandırma kararlarından dolayı ‘‘memnuniyet duydum’’ dedi. Trump, “Açıkca, ülkemizin tamamen temel dokusuna zararlı olduğunu bildikleri halde NBC ve Macy’s kaçak göçmenlere destek olmakta’’ dedi.

Yazılı açıklamasında ünlü işadamı, “Macy ve NBC, her ikisi de profesyonelliği yok eden bir yaklaşımla bazı özel grupların yönlendirmesine göre hareket etmişlerdir. Onlar insanların meramına saygılı gibi görünüyorlar ama esasında öyle değiller’’ şeklinde çıkıştı.

ABD siyasetinde Trump daha önce de Başkan Barack Obama’nın doğum sertifikası ile ilgili tartışmayı gündeme getirmiş, o dönemde ırkçı yaklaşımından dolayı çok tepki çekmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.