Trump’ı Gizli Servis sahneden indirdi

Trump’ı Gizli Servis sahneden indirdi

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’ın Nevada eyaletindeki seçim mitinginde, silahlı olduğu düşünülen bir kişi, büyük paniğe neden oldu.

ABD’de Cumhuriyetçi aday Trump’ın 8 Kasım’daki başkanlık seçimlerine iki gün kala Nevada eyaletinin Reno kentinde düzenlediği mitingde gergin anlar yaşandı.

Trump, güvenlik gerekçesiyle kürsüden indirildi

Trump’ı korumakla görevli iki gizli servis ajanı, mitingde kürsünün yakınında arbede yaşanmasının ardından başkan adayını kolundan tutarak, hızlıca kürsüden uzaklaştırdı.

Trump’ın seçim kampanyasından bir yetkili, Daily Mail’e yaptığı açıklamada, Austyn Crites adlı bir seyircinin, elini kemerine götürmesinin paniğe neden olduğunu söyledi. Yetkili, “Bu sırada biri ‘Silahı var’ diye bağırdı” dedi. Crites daha sonra polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından önce yere yıkıldı, daha sonra da miting alanından uzaklaştırıldı.

Kendisini, Clinton’ı destekleyen bir Cumhuriyetçi olarak tanımlayan Crites’ın Trump’ı protesto etmek için mitinge geldiği ortaya çıktı.

Gözaltına alınan Crites’ın üzerinden silah çıkmadı ve ABD’li protestocu kısa süre sonra serbest bırakıldı. Crites’ın elini kemerine doğru götürürken silah değil, üzerinde “Trump karşıtı Cumhuriyetçiler” yazan bir bayrak çıkarmaya çalıştığı anlaşıldı.

KÜRSÜYE GERİ DÖNDÜ

Büyük paniğe sebep olan olayın ardından Trump, sahneye geri döndü.

“Bu işin kolay olmayacağını söylemiştik ama kimse bizi durduramayacak” diyen Trump, gizli servis ajanlarına yeterince takdir edilmediklerini belirterek teşekkürlerini iletti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.