Trump’a olan antipati artıyor

Trump’a olan antipati artıyor

Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’a Amerikan halkının antipatisi giderek artıyor. Her üç Amerikalı’dan ikisi Trump’ı başkanlık için uygun biri olarak görmüyor.

Cumhuriyetçi Parti’de 16 rakibini geride bırakarak başkan adaylığı için gerekli olan delege sayısına ulaşan Trump için son haftalarda rüzgar tersten esiyor. Muhafazakar parti içinde önseçimlerin galibi olarak çıkan Trump’a Amerikan halkı giderek daha fazla antipati duyuyor.

8 Kasım’daki başkanlık seçiminde rakibi olmasına kesin gözü ile bakılan Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton’a karşı halkın sevgi duyduğu söylenemez ancak Trump ile kıyas edildiğinde bir hayli avantajlı görünüyor.

ABC News ile Washington Post (WP) gazetesinin ortaklaşa yaptığı son kamuoyu yoklamasına göre Trump hakkında olumsuz düşünenlerin oranı bir ay öncesine göre yüzde 8 artmış göründü. Bir ay önce Trump hakkında olumlu düşünenlerin oranı yüzde 37 iken son ankette bu rakamın yüzde 29’a gerilediği görüldü.

Trump’ın düşüşü yalnızca ABC News/WP anketinde görülmedi. Bloomberg Politics’in kamuoyu yoklamasında Trump’ı olumlu görenlerin yüzdesi 31 iken karşı görüşte bulunanların oranı yüzde 66 olarak belirlendi.

Gallup adlı kamuoyu araştırma şirketinin de bulguları Bloomberg Politics ile hemen hemen aynı. Trump’ı pozitif değerlendirenler yüzde 31, negatif görenler ise yüzde 63 olarak tespit edildi.

Marquette Law School fakültesinin Wisconsin eyaletinde yaptığı ankette ise Trump’ı beğenenler yüzde 26, sevmeyenler ise yüzde 64 olarak açıklandı.

CLINTON’I BEĞENENLERİN YÜZDESİ, KARŞIT OLANLARDAN BİR HAYLİ GERİ

Hillary Clinton’ın da Amerikan halkı tarafından sevildiği pek söylenemez. Amerikan toplumunun politikacılara yönelik negatif bakışı yeni bir durum değil. Clinton’da bu negatif bakıştan nasibini almış görünüyor. Gallup firmasının anketinde Clinton’ı olumlu görenlerin yüzdesi 41 iken negatif değerlendirenler yüzde 54 olarak belirlendi.

Bloomberg anketi de Gallup’a yakın sonuç elde ettiği dikkat çekti. Bloomberg anketinde Clinton’ı başkanlık için yeterli görenler yüzde 43. Clinton’ı Beyaz Saray için uygun isim görmeyenler ise yüzde 54.

TRUMP’A KARŞI OLANLARIN ÇOĞU NEFRET İÇİNDE

Donald Trump’a karşı olan halkın başkan adayını yalnızca sevmemekle kalmayıp bu karşıtlıklarının nefret boyutunda olduğu yine kamuoyu yoklamalarında elde edilen sonuçlarda görüldü.

ABC News/WP anketinde Trump’ı olumlu görmeyenlerin oranı yüzde 66 dolayında olduğu kaydedildi. Ancak Trump’ın fikirlerini, ileri sürmüş olduğu görüşlere “güçlü şekilde karşı” olduğunu belirtenler yüzde 56 gibi bir hayli yüksek çıktı. Trump’ı güçlü şekilde destekleyenler ise yüzde 15 olarak belirlendi.

Bloomberg’in anketinde de Trump’a güçlü şekilde karşı çıkanların yüzdesi 51 olarak belirlenirken, halkın yalnızca yüzde 11’i güçlü şekilde destek verdiği görüldü.

ABC News/WP anketinde Clinton’ı güçlü şekilde destekleyenler yüzde 25 iken, Demokrat Parti’nin başkan adayına güçlü şekilde karşı olanlar yüzde 39 olarak belirlendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.