Trump’a Ku Klux Klan desteği tartışmalara yol açtı

Trump’a Ku Klux Klan desteği tartışmalara yol açtı

Cumhuriyetçi Parti’nin olduğu kadar başkan aday adayları içinde en tartışmalı isim olan Donald Trump’a Ku Klux Klan (KKK) eski başkanı David Duke’ün destek açıklaması partiyi karıştırdı.

Cumhuriyetçi Parti’nin liberal kanadı Duke’in destek açıklamasından rahatsızlığını açıkça dile getirirken muhafazakar kanat aksine destek görüntüsü verdi. Cumhuriyetçi Parti’nin 2012 başkanlık seçimlerinde başkan adayı olan Mitt Romney, David Duke’ün Trump’a destek açıklamasını ‘‘iğrenç’’ diye yorumladı.

Kişisel Twitter hesabından tepkisini açıklayan Romney, ‘‘@realDonaldTrump’a KKK’den iğrenç bir destek. Diskalifiye olmalı. Onun şımarık bağnazlığı Amerika’nın karakteri değildir’’ diye yazdı.

HUCKABEE; TRUMP IRKÇI DEĞİL

Trump, henüz KKK eski başkanının kendisine yapmış olduğu destek açıklaması için kamuoyuna bir yorum yapmadı. Ancak Cumhuriyetçi Parti’nin son üç başkanlık seçimlerinde başkan aday adaylığı için yarışan Arkansas eski valisi Mike Huckabee’den destek geldi.

MSNBC televizyonunda ‘‘Morning Joe’’ sabah programına katılan Huckabee, KKK eski liderinin Trump’a destek açıklamasında Cumhuriyetçi Parti’nin güçlü başkan aday adayını savundu. KKK için oldukça ağır ithamlarda bulunan Huckabee, ‘‘Trump’ın ırkçı olduğunu kimse düşünebilir mi’’ dedi.

Duke’ün Trump’a destek açıklamasına kamuoyunda aşırı tepki oluşturduğunu savunan Huckabee, “David Duke ve Ku Klux Klan kesinlikle iğrençler. Onlardan hiç kimseyi tanımam onlarda beni tanımaz ve hiç birine de destek olmadım… Ancak dikkat edin burada fazla bir tepki söz konusu. Size şunu sorayım; Hillary Clinton, Senatör Robert Bryd ile dostluğu konusunda bir soruya cevap verir mi ? Senatör Byrd malum KKK üyesi. Ben kimseyi savunmuyorum sadece doğru olmayan bir şeye dikkat çekiyorum’’ dedi.

Programın sunucusu olan hukukçu gazeteci Joe Scarborough, Huckabee’nin sözünü keserek müdahalede bulundu. Scarborough“Mike, bir şey yapma çabasındasın. Ama ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim… Bu çok açık bir durum. Donald’a iki defa basitçe soru soruldu ve cevap vermekten kaçındı. Burada bir büyü filan yok. Yalnızca Ku Klux Klan hakkında ne düşünüyor (Trump’ı kast ediyor). Bunu cevaplaması zor olmasa gerek değil mi?’’ dedi

Huckabee, ‘‘Donald Trump’ın ırkçı olduğunu kimse düşünür mü? Ben düşünmem. Cidden düşünmüyorum. Bu insanın geçmişinde ırkçı olduğuna dair bir olay ben bilmiyorum’’ diyerek Trump’ı savunmaya devam etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.