Trump yine sözünden döndü Sanders’ı yolda bıraktı

Trump yine sözünden döndü Sanders’ı yolda bıraktı

Geçen hafta içinde katıldığı bir televizyon şovunda Demokrat Parti başkan aday adayı Bernie Sanders ile canlı yayında tartışacağı söylenen Cumhuriyetçi Parti’nin (GOP) muhtemel başkan adayı Donald Trump sözünden döndü.

Trump, Demokrat Parti’nin önde giden başkan aday adayı Hillary Clinton ile başkan aday adayı Sanders’ın hala kendi aralarında çekiştiğini ve bu şartlarda tartışmanın ‘‘uygunsuz’’ olacağını dile getirdi.

Trump’ın sözünden dönmesine Sanders’ın seçim kampanyasından tepki geldi. Sanders’ın ekibi GOP başkan adayının ‘‘yanar döner’’ olduğunu belirtti ve ‘‘fikren tükendi’’ diye eleştirdi.  

Salı gecesi yayınlanan ‘‘Jimmy Kimmel Canlı’’ şovuna katılan Trump, burada Sanders ile canlı yayında tartışabileceğini söylemişti. Trump, canlı tartışmaya çıkmak içinde bir hayır kuruluşuna bağış yapılmasını şart koşmuştu.

Trump’ın canlı yayın tartışmasına “Evet” demesine Sanders da Twitter hesabından anında cevap vermiş ve 7 Haziran’daki California seçimleri öncesinde buna hazır olduğunu belirtmişti.  

Trump, Sanders’ın politik düelloyu kabul etmesinin üzerinden 24 saat geçmeden bu defa canlı tartışmaya katılabilmesi için yardım kuruluşuna 10 milyon dolar bağış yapılmasını şart koştu.

Trump’ın bu geri adımı basında eleştirilere neden oldu. Ancak ABC gibi ülkenin en büyük televizyon kanalları bu şartı yerine getirebileceklerini söyledi.

Trump’ın bu çıkışı da tutmayınca nihayetinde Cumhuriyetçilerin başkan adayı dün Sanders ile tartışma programına çıkmasının ‘‘uygun olmayacağı’’ gerekçesi ile reddetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.