Trump ve Carson’ı Gizli Servis koruyacak

Trump ve Carson’ı Gizli Servis koruyacak

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayları Donald Trump ve Ben Carson’ın Gizli Servis’ten yaptıkları koruma talebine onay verdi.

Bakanlıktan bugün yapılan açıklamada, İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson’ın adayların talebine onay verdiği kaydedildi. İki aday 2016 seçimleri öncesinde koruma taleplerinin onaylandığı ilk başkan adayları oldu.

Bir diğer başkan adayı Hillary Clinton da Gizli Servis tarafından korunuyor ancak Hillary Clinton eşi Bill Clinton’ın eski ABD Başkanı olması dolayısıyla böyle bir hakka sahip.

Bakanlık Sözcüsü Marsha Catron konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu kararın Temsilciler Meclisi Başkanı, Temsiciler Meclisi Azınlık Lideri, Senato Çoğunluk Lider ve Senato Azınlık Lideri’nin üyesi olduğu danışma komitesi ile yapılan fikir alış verişi sonucu alındığını kaydetti.

Cumhuriyetçi Parti’yi destekleyen vatandaşlar arasında yapılan anketlerde üst sıralarda yer alan Donald Trump ve Ben Carson, Marco Rubio ile birlikte en güçlü  adaylar arasında yer alıyor.  

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.