Trump, Starbucks’ı boykota çağırdı

Trump, Starbucks’ı boykota çağırdı

Kimi zaman sert sözleri kimi zaman ise aykırı çıkışları ile gündemden hiç düşmeyen Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkanlık seçimlerinde başkan aday adaylarından olan Donald Trump, ünlü cafe zinciri Starbucks’ı boykota çağırdı.

Kahve kaplarında yeni bir şekil verileceğini ve bunun da Noel (Christmas) dönemi yapılacağını açıklayan Starbucks’a Trump tepki gösterdi. Trump, ‘‘Yeni kırmızı bardakları gördünüz mü? Üzerinde ‘Daha fazla mutlu Noel yok’ yazıyor. En başarılı Starbucks’lardan biri Trump Tower’da. Belki de bizler Starbucks’ı boykot etmeliyiz. Belki onlar sözleşmeyi iptal ederler, ama kimin umurunda’’ dedi.  

Starbucks öfkesini daha sonra Başkan Barack Obama’ya çeviren Trump, “Eğer başkan seçilirsem herkes yeniden ‘Mutlu Noeller (Marry Christmas)’ diyecek” dedi.

Muhafazakar kesim Başkan Obama ile liberalleri, Noel’i diğer resmi bayramlar ile aynı şekilde kutladıkları için sert bir şekilde eleştiriyorlar.

Starbucks her yıl Noel döneminde bardaklarının üzerine kırmızı taban ve kışı sembol eden kar taneleriyle kızaklı şekilleri koyuyordu. Bu sene ise firma kahve bardaklarının geçen yılların aksine “sadelik ve dingilik” esas alınarak dizayn edildiğini açıklamıştı.

Kahve bardaklarının üzerinde kırmızı renk tonu dışında bu sene Noel’i sembolize eden başka bir imaj koymayacak.

Starbucks’ın bu kararı ABD’de bazı Hıristiyan dini grupların tepkisine neden oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.