Trump: Senato, Obama’nın atamasını bloke etmeli

Trump: Senato, Obama’nın atamasını bloke etmeli

Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkanlık seçimlerinde en güçlü başkan aday adayı olan işadamı Donald Trump, Yüksek Mahkeme için Başkan Obama’nın göstereceği adayın Senato tarafından onaylanmaması çağrısı yaptı.

Trump, Başkan Barack Obama’nın Yüksek Mahkeme’ye aday açıklamasından önce katıldığı bir televizyon programında, Cumhuriyetçi Parti kontrolünde bulunan Senato’ya seslenerek atamayı bloke etmelerini istedi.  Trump, Cumhuriyetçilerin bu atamanın yapılmasını engelleyeceğine inandığını söyledi. ‘Good Morning America’ programına katılan Trump, “Ne yaptıklarının farkında olduklarını düşünüyorum. Gelecek başkan beklenmeli ve adayı o göstermeli” dedi.

CNN televizyonunda da bir programa katılan Trump’a, “Obama, Yüksek Mahkeme için kız kardeşinizi aday gösterse aynı şeyi söyler misiniz?” diye sordu. Trump, “Yine aynı şeyi söylerim” diye cevap verdi. Trump’ın Maryanne Trump Barry adlı kız kardeşi hakim. Üçüncü Temyiz Mahkemesi Yargıcı olan Trump Barry, bu pozisyona eski Başkan Bill Clinton tarafından aday gösterilmiş ve Senato bu adaylığı onaylamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.