Trump seçim kampanyasına para bulmakta zorlanıyor

Trump seçim kampanyasına para bulmakta zorlanıyor

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, seçim kampanyasında geçen ay kendi cebinden 2 milyon dolar harcamasına rağmen Demokrat rakibi Hillary Clinton’ın çok gerisinde kaldı.

ABD 8 Kasım’a sayılı günler kalırken, Trump ile Clinton arasında her konuda olduğu gibi bağışlar konusunda da yarış sürüyor. Clinton bağış toplamada rakibine göre ciddi avantaj elde etmiş durumda. Clinton seçim kampanyasına toplamayı başardığı milyon dolarlarla reklam için daha rahat harcama yapabiliyor.

Clinton Temmuz ayında seçim kampanyası için 52.3 milyon dolar toplamayı başardı. Buna karşın Trump 36.7 milyon toplayabildi. Trump’ın topladığı toplam bağışın içinde kendi cebinden kattığı 2 milyon dolar da var.

Demokrat Ulusal Komitesi (DNC) geçen ay başkan adayları için 32.4 milyon dolar, Cumhuriyetçi Ulusal Komitesi (RNC) ise 27.2 milyon dolar bağış topladı. Clinton için çalışan ‘Prioties USA Action’ adlı super PAC 9.9 milyon toplamayı başarırken, Trump’a çalışan ‘Great America PAC ile Make America Number 1’ adlı super PAC 4.4 milyon bağış bulabildi.

REKLAM VE ÇALIŞANLARI İÇİN CLINTON 38 MİLYON DOLAR HARCADI

Yine geçen ay Clinton’ın seçim kampanyası reklamları ve kampanyada görevli 889 kişinin aylık çekleri için toplam 38.2 milyon dolar harcadı.

Trump’ın seçim kampanyası ise reklam ve 149 çalışanının ücreti de dahil olmak üzere 18.4 milyon dolar harcadı. Trump’ın reklam dışında en büyük harcama kalemlerinin başında kendi şahsına ait olan özel uçağı için yaptığı masraf. Trump, bir ay içinde özel uçağını seçim kampanyasında kullanması karşılığında cebinden 495 bin dolar harcadı. Trump’ın seçim seyahatleri için özel uçağı dahil toplam verdiği para tutarı 2.7 milyon dolar.  

Başkan Barack Obama’nın ikinci dönem başkanlık seçimleri için 2012 yılında girdiği seçim yarışının Temmuz ayı döneminde Demokrat Parti 32.4 milyon dolar toplamıştı. Cumhuriyetçi Parti ise ancak 17.2 milyon dolarda kalmıştı.

Trump’ın 2012 seçimleri göz önüne alındığında daha fazla bağış topladığı görülüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.